Ruska ambasada u Americi: Optužbe o mešanju u izbore - bez dokaza i činjenica

© Sputnik / Alekseй Agarыšev / Uđi u bazu fotografijaUlaz u ambasadu Rusije u Vašingtonu
Ulaz u ambasadu Rusije u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Pratite nas
Optužbe američke obaveštajne službe o mešanju Rusije u izbore za predsednika SAD su bez osnova, ističu u ruskoj ambasadi u Americi. „Ne navode se činjenice ili konkretni dokazi za takve tvrdnje“, naglašavaju u ruskom diplomatskom predstavništvu.

U izveštaju koji je objavljen juče Rusija je optužena da je pokušala da utiče na izbore tako da pomogne Donaldu Trampu da bude reizabran, odnosno da onemogući izbor Džozefa Bajdena, ali i da „baci seme razdora“ u američkom društvu.

Pored Rusije, i Iran, Kuba i Hezbolah su takođe optuženi za mešanje u izbore. U izveštaju su najavljene nove sankcije protiv Moskve.

„Dokument koji je pripremila američka obaveštajna služba je još jedan slučaj iznošenja neosnovanih optužbi na račun naše zemlje o mešanju u američke unutarpolitičke procese“, navodi se u postu ambasade na Fejsbuku.

U ambasadi takođe naglašavaju da se ti navodi u izveštaju potkrepljuju samo „uverenošću obaveštajaca u ispravnost navoda“.

Diplomate ističu da nove optužbe ne doprinose normalizaciji bilateralnih odnosa i nisu u skladu sa ruskim predlogom o ravnopravnom ekspertskom dijalogu uz uzajamno poštovanje s ciljem rešavanja aktuelnih pitanja.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki nije mogla da kaže kada bi mogle da budu uvedene nove sankcije protiv Rusije, ali američki mediji navode da bi to moglo da se dogodi već naredne nedelje.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala