Kako je Medvedev nehotice uticao na Đokovića i Nadala

© AP Photo / Andrew CouldridgeRafaerl Nadal i Novak Đoković
Rafaerl Nadal i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Pratite nas
Probijanje ruskog tenisera Danila Medvedeva na drugo mesto ATP liste dovelo je do nečega što se nije desilo u poslednjih 16 godina, a tiče se i potencijalnog obračuna Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Medvedev je osvajanjem titule u Marseju pretekao Rafaela Nadala na drugom mestu ATP liste i doveo do toga da posle više od deceniju u po na drugom mestu teniske rang liste nije neko ko je deo popularne „velike četvorke“ (Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer i Endi Mari).

Takođe, padom Nadala na treće mesto, potencijalni okršaj Španca i Srbina u na Mastersu u Majamiju, koji je na programu od 19. aprila, bio je zakazan za polufinale, umesto za finale gde su se uglavnom do sada sastajali kroz istoriju.

Nažalost, teniski svet je ostao i bez takve mogućnosti, s obzirom da je Nadal odustao od turnira na Floridi, ali će Medvedevljev skok iznad Rafe imati uticaj i na turnirima koji tek dolaze.

Sve dok se Nadal ne vrati na drugo mesto ATP rang liste on će biti u podređenom položaju što se žreba tiče, s obzirom da više neće moći da  „izbegava“ Srbina sve do finala.

Što se tiče turnira u Majamiju, ove godine niko neće braniti titulu, s obzirom na to da je prošle godine takmičenje otkazano usled pandemije virusa korona.

Poslednju titulu u Majamiju osvojio je Rodžer Federer 2019. godine, ali Švajcarac ove godine neće nastupati.

Novak Đoković biće prvi nosilac turnira i imaće sjajnu priliku da ponese svoj sedmi trofej sa Floride, dok će Nadal ni ove godine neće imati šansu da osvoji svoju prvu titulu u Majamiju.

Njih dvojica se nisu takmičili još od Australijan opena. Novak će u Majamiju prvi put posle Melburna kročiti na teren, dok još nije poznato gde ćemo naredni put gledati trećeg tenisera planete.

Napomenimo i da je najniže rangirani član „velike četvorke“, Endi Mari, dobio vajld kard za učešće u Majamiju. 

„Uzbudljivo je videti Endija u Majamiju“, rekao je direktor turnira i bivši teniser Džejms Blejk.

„Kao neko ko se tokom karijere vraćao tenisu iz povreda, razumem i poštujem težak trud koji je Mari uložio da bi se vratio takmičenjima“, dodao je on.

Koliko će okrnjenoj „velikoj četvorci“ zasmetati sjajna forma Danila Medvedeva koji je od početka sezone zabeležio skor od 14 pobeda i dva poraza, ostaje da vidimo od 24. marta do 4. aprila.

„Svakako mislim da je to veliki izazov. Do sada mi je bio cilj da postanem broj 2, to sam već postigao, pa je sledeći broj 1 - od toga nema dalje. Naravno, za ovo osećam da treba da osvojim slemove, posebno dok igraju Rafa i Novak“, rekao je Rus nakon što je rekordno napredovao na ATP listi.

Rus pokorio Marsej i sa stilom zbacio Nadala!

Kako izgleda pobediti Federera? /video/

Zverev: Pogledajte šta je Novak uradio na Vimbldonu 2019.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala