Indija završila treću fazu ispitivanja ruske vakcine

© Sputnik / Ilья Naйmušin / Uđi u bazu fotografijaPakovanje vakcine protiv kovida "Sputnjik Ve"
Pakovanje vakcine protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Pratite nas
Indijska farmaceutska kompanija „Dr Rediz laboratoriz“ završila je treću fazu ispitivanja ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), izjavio je predstavnik kompanije.

Predstavnik kompanije je u izjavi za indijski list „Biznis lajn“ precizirao da se treća faza  odvijala uz učešće više od 1.500 dobrovoljaca u okviru nasumičnog grupnog ispitivanja, kao i placebo-kontrolisanog ispitivanja.

„Rezultati ispitivanja treće faze biće dostupni početkom aprila“, dodao je predstavnik kompanije.

Krajem februara su eksperti regulatora u oblasti farmaceutskih preparata i medicinskih proizvoda Indije počeli da razmatraju zahtev kompanije „Dr Rediz laboratoriz“ za hitnu primenu vakcine „Sputnjik Ve“ u Indiji. Kako bi donelii odluku, eksperti su tražili da im se dostave podaci o imunogenosti, bezbednosti i drugim aspektima pronađenim tokom treće faze ispitivanja vakcine.

Izdavanjem dozvole za hitnu primenu „Sputnjika Ve“ ruska vakcina će postati treća koja se primenjuje u Indiji.

Ruski fond za direktne investicije i kompanija „Dr Rediz laboratoriz“ ranije su dobili odobrenje Generalnog kontrolora lekova Indije da sprovodi klinička ispitivanja druge i treće faze vakcine „Sutnjik V“ u Indiji.

Vakcina „Sputnjik V“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala