Bela kuća: Vodićemo drugačiju politiku prema Rusiji, odgovaraće za svoje postupke

© AP Photo / Susan WalshBela kuća
Bela kuća - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Pratite nas
Pristupi administracije predsednika SAD Džoa Bajdena u odnosima sa Rusijom razlikovaće se od pristupa njegovog prethodnika Donalda Trampa, a SAD će u narednim nedeljama odgovoriti na kompleks „destabilizujućih akcija“ Rusije, izjavila je portparolka američkog lidera Džen Psaki.

„Kako je predsednik Džo Bajden rekao sinoć, Rusija će nesumnjivo biti pozvana na odgovornost za svoje postupke. U najskorije vreme ćemo saopštiti o tome detaljnije“, istakla je Psaki.

Prema njenim rečima, „Moskva se mešala ili je pokušala da se umeša u izbore dugi niz godina, mnogo pre 2016. godine“.

„Dobro smo upoznati sa tim. Kako je rekao juče predsednik Bajden, oni će platiti zbog toga. Nećemo promeniti svoj stav, kao što je bio slučaj proteklih godina“, dodala je ona, istakavši da će Bajdenova administracija nastaviti da „vrši pritisak“ na Rusiju zbog njenih postupaka.

Komentarišući vest da je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov pozvan na konsultacije u Moskvu, Psaki je rekla da su upoznati sa time.

„Mogu reći da će se pristupi naše administracije odnosima sa Rusijom razlikovati od onih kojih se pridržavala prethodna administracija. Bićemo otvoreni i delovaćemo direktno u sferama gde postoje pitanja koja kod nas izazivaju zabrinutost“, rekla je Psaki

Ona je dodala da postoje sfere u kojima Vašington i Moskva mogu sarađivati.

„Nadamo se da postoje mogućnosti za to“, ocenila je portparolka.

Takođe je istakla da Bajden neće prećutkivati kritične momente u odnosima Rusije i SAD, ali smatra da bez obzira na to zemlje mogu sarađivati.

Prethodno je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo da je ambasador Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov pozvan na konsultacije u Moskvu kako bi se analizirale perspektive odnosa sa Vašingtonom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala