Zverev napao ATP – da li sistem „radi“ za Federera?

Pratite nas
Aleksander Zverev, sedmi teniser sveta, napao je sistem ATP rangiranja zbog privilegije u kojoj uživa Rodžer Federer.

Nemačka teniska zvezda oštro se obrušila na sistem ATP rangiranja, koji je već oko godinu dana „zamrznut“ zbog pandemija virusa korona.

Uzimajući u obzir trenutnu ATP listu i njegov pad na sedmo mesto, Zverev je izjavio da ne razume kako je rangiran ispod Rodžera Federera, imajući u vidu činjenicu da je prošle godine stigao do finala US opena i mastersa u Parizu.

Sa druge strane, Federer se zbog operacije kolena nije bavio tenisom još od prošlog Australijan opena, a nedavni turnir u Dohi, sa kojeg je ispao već u drugom kolu, bio mu je prvo pojavljivanje na terenu nakon 14 meseci.

Švajcarac je trenutno šesti teniser sveta sa 6.375 bodova, dok je Nemac sedmi sa 5.635.

„Ja sam najveći fan Rodžera Federera, ali on nije igrao godinu dana i nalazi se iznad mene na rang listi. Igrao sam finale Gren slema i mastersa. Sistem je katastrofa“, rekao je Zverev preispitujući tabelu.

„Rangiranje mi zaista nije važno, bar sa sistemom koji imamo sada. Mislim da bi trebalo da budem među četiri ili pet najboljih na svetu da je sve normalno, ali ovaj sistem je apsurdan“, dodao je Nemac.

Zamrzavanjem rang liste od prošle godine, Švajcarac nije izgubio nijedan bod, iako je propustio čitavu sezonu. Odluka o zamrzavanju rang liste doneta je u svetlu otkazivanja turnira i povlačenja igrača zbog pandemije virusa korona.

Inače, pre nekoliko meseci potpredsednik Nemačke teniske asocijacije Dirk Hordorf kritikovao je Rodžera Federera, jer smatra da je Švajcarac direktno uticao na to da se održi u vrhu liste najboljih tenisera na svetu.

„Federer je uticao da se promeni model bodovanja kako bi sebe zaštitio. To je neodgovorno i prilično nepošteno“, izjavio je tada Hordorf i dodao da je Švajcarac, samo zbog „zamrzavanja“ bodova i promene sistema usled pandemije, ostao pri vrhu liste.

O tretmanu koji Federer ima u svetu i odnosu istog sa tretmanom koji ima njegov sin Novak, nedavno je za Sputnjik govorio Srđan Đoković.

Rus pokorio Marsej i sa stilom zbacio Nadala!

Skandal: Bosanac gađao lopticom rivala, pretio, pa izbačen s turnira!

Zverev: Pogledajte šta je Novak uradio na Vimbldonu 2019.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala