Osmeh ponovo na Smajlijevom licu, Dalasu malo tripl-dabl Dončića

© AP Photo / Jeff ChiuAlen Smailagić, Golden Stejt Voriors
Alen Smailagić, Golden Stejt Voriors - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2021
Pratite nas
Košarkaši Golden Stejt Voriorsa poraženi su od Los Anđeles Lejkersa 128:97 u utakmici u kojoj je srpski košarkaš Alen Smailagić postigao prve poene u ovoj sezoni.

Smailagić, košarkaš Voriorsa, nije igrao od početka takmičarske godine zbog problema sa kolenom, jedno vreme proveo je u razvojnom timu Santa Kruzu, a od skoro je ponovo priključen ekipi.

Potencijalni reprezentativac Srbije šansu je dobio u završnici utakmice kada je već bilo poznato da će Lejkersi upisati 26. trijumf u sezoni.

Smajli je za tri minuta na terenu postigao dva poena, čime se prvi put ove sezone upisao u listu strelaca.

Kada je reč o utakmici, Lejkersi su je rešili posle tri četvrtine, a ponovo najzaslužniji bio je Lebron Džejms sa 22 poena, 10 skokova i 11 asistencija.

Pratili su ga Herel sa 27 poena, Horton-Taker sa 18 i 10 asistencija, kao i Kuzma sa 17 poena.

U poraženom timu istakao se Kari sa 27 poena, Vigins je dodao 15, a Pul 14 poena.

Košarkaši Dalas Meveriksa poraženi su od Los Anđeles Klipersa 109:99.

U reprizi prošlogodišnje prvu runde plej-ofa, Klipersi su uspeli da nanesu 18. poraz u sezoni Maveriksima. Ekipa Tajrona Lua odigrala je sjajnu timsku košarku, te Dalasu nije pomogao ni tripl-dabl LukeDončića.

Slovenac je imao 25 poena, 10 skokova i 16 asistencija, ali ostatak tima odigrao je slabo, te Dalas nikako nije mogao do pobede. Srpski košarkaš Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Najefikasniji kod Klipersa bio je Lenard sa 22 poena, osam skokova, sedam asistencija i četiri ukradene lopte, a još čak šest igrača imalo je dvocifren učinak.

To samo govori koliko su dobro bili raspoređeni poeni kod franšize iz Los Anđelesa.

NBA, rezultati:

Šarlot Hornets – Sakramento Kings 122:116

Vašington Vizards – Milvoki Baks 122:133

Bruklin Nets – Njujork Niks 117:112

Detroit Pistons – San Antonio Spars 99:109

Dalas Maveriks – Los Anđeles Klipers 99:109

Denver Nagets – Indijana Pejsers 121:106

Finiks Sans – Memfis Grizlis 122:99

Golden Stejt Voriors – Los Anđeles Lejkers 97:128

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

Ženska NBA liga objavila saradnju sa „Vilsonom“

Sportska kompanija „Vilson“, u partnerstvu sa Nacionalnom ženskom košarkaškom asocijacijom (VNBA), predstavila je novu zvaničnu loptu Lige pre početka jubilarne 25. sezone.

„Presrećni smo što objavljujemo partnerstvo sa ženskom NBA ligom uoči istorijske 25. sezone“, rekla je Amanda Lamb, direktorka globalnog marketinga za timske sportove u „Vilsonu“.

„Uvođenje Evo en-eks-ti tehnologije na najviši nivo ženskog sporta i najava dolaska prvog člana iz VNBA u tim naših savetnika u jeku meseca marta, istorijski važnog za žene, zaista je veliki korak za ’Vilson‘“.

Izrađena u potpunosti od kompozitne kože, zvanična lopta NBA integriše Vilsonovu Evo en-eks-ti konstrukciju sa poboljšanim prijanjanjem i mekan osećaj uz minimalnu količinu vlage.

„Pred 25. sezonu naše lige osećamo više poleta i energije nego ikada ranije, i uzbuđeni smo što ćemo sarađivati sa ’Vilsonom‘ na novoj zvaničnoj lopti za igru“, rekla je Keti Engelbrt, komesar VNBA.

„Zahvalni smo na partnerstvu sa Vilsonom i posvećenosti te kompanije ženskoj košarci, a modernizovani dizajn lopte u kombinaciji bele i vatreno narandžaste boje označava novo poglavlje za brend VNBA i našu igru“.

„Vilsonovo“ partnerstvo sa Nacionalnom košarkaškom asocijacijom (NBA) nastaviće se tokom 2021. godine, uz najave i aktivnosti sa VNVA, NBA Dži i NBA 2K ligom, košarkaškom Afričkom ligom, kao i tokom jubilarne 75. NBA sezone 2021-22.

Jokić briljirao u novoj pobedi Denver Nagetsa /video/

Pokuševski zapušio usta kritičarima i ispisao istoriju NBA lige! /video/

Bogdanovićeva najbolja partija od povratka, Vučević brojao do 38! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala