Mamić održao burnu konferenciju za medije i „potkačio“ dvojicu fudbalera /video/

© AFP 2023 / STRHrvatski fudbaler Luka Modrić tokom suđenja braći Mamić
Hrvatski fudbaler Luka Modrić tokom suđenja braći Mamić - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2021
Pratite nas
Zdravko Mamić, bivši prvi čovek zagrebačkog Dinama, obratio se javnosti pošto je nakon njega i njegov brat Zoran Mamić osuđen na zatvorsku kaznu zbog malverzacija u poslovanju hrvatskog kluba.

Mamić je 2018. godine osuđen na šest i po godina zatvora, uz obavezu da plati 52 miliona kuna, ali je pobegao u Bosnu i Hercegovinu, dok je njegov brat Zoran osuđen na četiri i po godine zatvora.

Mamić se obratio iz hotela u Mostaru, gde je rekao da on i njegov brat nisu osuđeni ni za jednu kunu poreza.

„Preko Luke Modrića i Dejana Lovrena, oni su na račune primili iznose koji mi se stavljaju na teret. Luka Modrić ima i danas milione evra na tom računu, koje je podelio sa mnom kao investitorom, preko privatnog ugovora. Uzeo sam ga kao izbeglicu. Mi smo se sastali i potpisali sporazum o podeli novca, on je podigao novac, deo dao meni. Nikad nijedan igrač u istoriji nije platio nijednu lipu poreza. Jedini u istoriji koji je platio je Dinamo. Ako braća Mamić moraju vratiti novac, onda ga moraju vratiti i Lovren i Luka Modrić“, rekao je Mamić.

Damir Džumhur - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
Bosanac se javio posle skandala: Pretnje ubistvom? Da li ste vi svesni šta to znači? /video/

On je istakao i da su ti fudbaleri saučesnici.

„Novac je kod njih, oni su došli na sud, rekli mi smo potpisali anekse. Ili smo zajedno u delu, ili niko nije u delu. Kakva tu treba pamet, kakvo znanje je to potrebno? Kako je moguće da 93 svedoka Tužilaštva, svi svedoče u korist braće Mamić. Svi su svedočili u našu korist. A sud za vreme suđenja, kad je video da pada sve u vodu, putem svoje firme podigne optužnicu protiv Lovrena i Modrića za lažno svedočenje“, istakao je Mamić.

Kontroverzni fudbalski radnik je naveo da je Dinamo za njega više od života i zamolio je rukovodstvo Dinama na saradnju.

Rukometaši Hrvatske - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
Kako su Francuzi i Nemci „režirali“ debakl Hrvata /video/

„Molim ih da mi daju ljubav i da pozovu revizore u klub da bi napravili istragu. To bi bilo najveće hvala braći Mamić. Bitno je da se zna kad smo otišli iz kluba i kakav smo klub ostavili. Ovo je obmana da smo mi lopovi, kriminalci... Napravite zapisnik kakvo je stanje blagajne. Dinamo nije dužan nijedne lipe nikome. Kako smo Zoran i ja bili na čelu piramide, ta piramida je u mandatu Barišića dovukla milijardu evra iz Evrope. Ja sam nakrcao Dinamo i hrvatski budžet. Poznato je da je Dinamo od 22 igrača koji su bili drugi na svetu u Rusiji, dao 14. Milijardu evra smo moja uprava i ja doneli u Dinamo u drugom mandatu. A što je napravila moja država meni, mom bratu i Dinamu, da smo evo prognani, osuđeni i tako dalje. I da su ugrožena radna mesta i opstanak Dinama. Dinamo možda neće postojati za tri meseca“, istakao je Mamić.

► Španci ignorišu „državu Kosovo“

► Vreme je da Ronaldo potraži dres mladog Srbina /video/

► Kako karavani prolaze tako i Mesi piše istoriju Barselone /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala