Kremlj: Rusija nije nikome protivnik ni pretnja

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2021
Pratite nas
Žalimo zbog tendencije koja postoji među liderima zapadnih zemalja u pravcu konfrontacija. Rusija nije bila i nije ničiji protivnik i ne predstavlja pretnju, naprotiv, zalaže se za razvoj dobrih odnosa sa svim zemljama, poručili su u Kremlju.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je na redovnoj konferenciji za novinare, zamoljen da prokomentariše novu odbrambenu i spoljnopolitičku strategiju Londona o kojoj pišu tamošnji mediji i u kojoj je Rusija označena kao jedna od glavnih pretnji po bezbednost Velike Britanije, rekao da postoji tendencija među mnogim liderima zapadnih zemalja da Rusiju nazivaju aktivnom pretnjom.

Zaharova: Za SAD pretnja svi koji su im konkurencija; Ogromna podrška Zapada nesistemskoj opoziciji - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
Zaharova: Za SAD pretnja svi koji su im konkurencija

„Ta orijentisanost na konfrontacije može da izazove samo žaljenje i zabrinutost“, rekao je Peskov, dodajući da takav pristup nema nikakve veze sa realnim stanjem stvari.

„Rusija nije bila i nije ničiji protivnik, ne predstavlja pretnju ni za koga. Naprotiv, kao što je o tome više puta govorio predsednik Putin, mi se zalažemo za normalizaciju i razvoj dobrih i međusobno korisnih odnosa sa svim zemljama, mi želimo dobre odnose“, zaključio je Peskov.

Novu britansku strategiju nije želeo da komentariše dok ne bude i zvanično objavljena.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala