Kina najavila vizne olakšice za vakcinisane kineskom vakcinom

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICKineska vakcina „Sinofarm“
Kineska vakcina „Sinofarm“ - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2021
Pratite nas
Kina je saopštila da će pojednostaviti izdavanje viza stranim državljanima koji su se vakcinisali kineskom vakcinom protiv kovida 19.

Vakcinisani putnici koji putuju u Kinu vazdušnim putem i dalje će morati da pokažu negativne testove u skladu sa važećim pravilima, rekao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Žao Lijian, ali nije izneo dodatne detalje o tome kako će se pojednostaviti zahtevi za vizu.

Putnici bi trebalo da se „pridržavaju relevantnih kineskih propisa o karantinu i posmatranju nakon ulaska u Kinu“, rekao je on dodajući da je Kina spremna da izvrši „uzajamno priznavanje vakcinacije sa drugim državama“.

Kineska ambasada na Filipinima saopštila je ranije u ponedeljak da će Kina vratiti pretpandemijske vize onima koji su vakcinisani i revakcinisani kineskim vakcinama. U subotu je Kina najavila pojednostavljeni postupak izdavanja viza za vakcinisane strance koji ulaze u Hong Kong.

Kina je u velikoj meri stavila korona virus pod kontrolu, a u nedelju je zabeležila samo pet novih infekcija, a svih pet su „uvezeni slučajevi“.

Da bi sprečila rizik da uvezeni slučajevi prouzrokuju ponovni porast lokalnih infekcija, Kina ograničava ulazak stranih državljana. Strancima kojima je dozvoljen ulazak u zemlju moraju proći kroz karantin, prenosi Rojters.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala