Kako karavani prolaze tako i Mesi piše istoriju Barselone /video/

© AP Photo / Miguel MorenattiLionel Mesi
Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2021
Pratite nas
Lionel Mesi, po mnogima najbolji fudbaler svih vremena, u ponedeljak uveče podsetio nas je kakav je mađioničar, a uz to je i došao do jubileja na utakmici protiv Ueske u 27. kolu LA Lige.

Sudbina Argentinca u katalonskom gigantu i dalje je neizvesna, ali to ga ne sprečava da igra sjajnu sezonu u kojoj je u španskom prvenstvu postigao već 21 gol.

Mesi je prvi strelac LA Lige sa dva pogotka više od Luisa Suaresa, a na meču protiv Ueske bili smo svedoci još jedne njegove majstorije.

Igrao se trinaesti minut kada je Mesi primio loptu, dao for i potom sjajno šutirao. Lopta je od prečke završila iza leđa golmana, te je Barselona povela 1:0.

Najbolji fudbaler u istoriji Barselone nije se tu zaustavio, pošto je u 90. minutu postavio konačnih 4:1. Mesi, koji ima 34 godine, iz utakmice u utakmicu pokazuje da je i dalje spreman za fudbal na najvećem mogućem nivou.

Kada je reč o jubileju koji je spomenut na početku teksta, Mesi je na ovom duelu izjednačio rekord Ćavija po broju odigranih utakmica za Barselonu.

Bio je ovo 767 meč za Argentinca i već na narednom duelu oboriće rekord legendarnog španskog fudbalera.

Situacija u Barseloni daleko je od idealne, Mesi je veoma blizu odlaska jer mu ističe ugovor narednog leta, ali do tada je sve moguće, te ćemo morati da sačekamo još nekoliko meseci.

Mesi je pre skoro godinu dana zatražio da ode iz kluba u kom je proveo čitavu karijeru, međutim, zbog klauzule od 700 miliona evra nije bilo realno da se transfer u neki klub realizuje.

Za sada su najviše interesovanja pokazali Mančester siti na čelu sa Pepom Gvardiolom (bivšim trenerom Barselone) i Pari Sen Žermen koji u sastavu ima Nejmara sa kojim je Mesi već odlično sarađivao u Kataloniji.

Sve bi mogla da promeni titula u LA Ligi sa Barselonom, a da bi se to desilo Atletiko Madrid mora da ispusti četiri boda prednosti koliko ima u ovom trenutku.

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

​► Potvrđeno: Sud šalje Mamiće u zatvor

​► Dominacija Partizana – 17 pobeda u nizu!

​► Zvezda „bacila“ Voždovac sa Krova /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala