Dodik: Turska će podržati izgradnju auto-puta Beograd – Sarajevo

© AP Photo / Darko BandicRedžep Tajip Erdogan i Milorad Dodik
Redžep Tajip Erdogan i Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2021
Pratite nas
Turska će podržati projekat izgradnje auto-puta Beograd - Sarajevo, izjavio je danas u Ankari srpski član i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, posle sastanak sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Dodik je istaka da će auto-put Beograd - Sarajevo svima doneti napredak i naglasio da veruje da će taj projekat biti realizovan.

„Pandemija jeste usporila kontakte, ali oni su i dalje tu. Velika su očekivanja naše strane vezano za podršku izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo. On će doneti dobro i Republici Srpskoj i Federaciji BiH“, rekao je Dodik.

Istakao je da je ključna podrška Erdogana kako bi se ovaj projekat realizovao.

„Uveren sam da je podrška predsednika Erdogana ovom projektu odlučujuća za njegovu realizaciju. Potpisivanje sporazuma o investicijama i o priznavanju vozačkih dozvola je važno i sve ide prema još boljim odnosima BiH i Turske. Hvala Erdoganu i za 30.000 doza vakcina koje će Turska donirati BiH“, naveo je Dodik.

Naglasio je da je Erdogan na pravi način doprineo stabilizaciji prilika ne samo u BiH, već na celom zapadnom Balkanu.

„Ima mesta za sve, da niko nikome ne smeta, a da svako svakome želi da pomogne. Hvala mu i na podršci prema srpskom narodu, kao i prema svima ostalima“, izjavio je Dodik.

Dodik je rekao da je BiH složena zemlja.

„Ima naravno i nekih problema. BiH se nalazi u protektoratu međunarodne zajednice, i treba da ohrabrimo Erdogana da zajedno i sami rešavamo svoje probleme, jer ako ih stranac rešava, onda svi zajedno imamo problem“, naveo je Dodik.

Jasno je, poručio je, da je izgradnja auto-puta Beograd - Sarajevo najveći infrastrukturni projekat u BiH, prenosi Tanjug.

„I on treba da prevazilazi svaku vrstu granice i da nas poveže i integriše sa Srbijom, i ne samo sa Srbijom, već i sa Turskom, a Skoplje će nam biti bliže za 180 kilometara. Ovaj put doprineće i ozdravljenju naše ekonomije“, kazao je Dodik, prenela je Radio televizija Republike Srpske.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala