Andrija Mandić: Uskoro pregovori o vlasti u Nikšiću, posle 80 godina Srbin na čelu grada

© Sputnik / Aleksandar MilačićAndrija Mandić
Andrija Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2021
Pratite nas
Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić najavio je da će uskoro početi pregovori o formiranju lokalne vlasti u Nikšiću, ističući da će posle skoro 80 godina Srbin biti na čelu grada.

Mandić je rekao da je nosilac liste „Za budućnost Nikšića“ Marko Kovačević pozvao sve potencijalne koalicione partnere, iste sa kojima je DF u koaliciji na republičkom nivou.

„Da sednemo za sto i dogovorimo preuzimanje vlasti od DPS-a u Nikšiću, odakle je dolazila sva priča“, kazao je Mandić za RTS.

On je naveo da je tačna informacija da će na čelu Nikšića posle 76 godina biti Srbin.

„Od 1941. do 1945. ti gradonačelnici bili su postavljani od strane vojne vlasti, može se reći punih 80 godina. Luka Mijušković bio je funkcioner radikalne strane i komunisti su ga ubili '45, od njega do danas možda je neko bio svestan svojih korena ali se nije izjašnjavao kao Srbin“, rekao je Mandić.

Prema njegovim rečima, Marko Kovačević je vrlo važna grana u srpskom stablu.

Slavlje u Nikšiću - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
Milo izgubio i Nikšić, na redu je Herceg Novi
„Posle jednog dužeg perioda punih 20 godina diskriminatorne politike Mila Đukanovića usmerene protiv Srba, uništen je u potpunosti taj politički projekat“, naglasio je Mandić.

On je naveo da je posle rezultata u Nikšiću veliki broj ljudi izašao na ulice grada, a izvađene su ponovo, kako je kazao, i gotovo zabranjene srpske trobojke.

„Crnogorska mladost je svesna svojih korena, svesna kom narodu pripada i da svi u Crnoj Gori treba rade da bude uspešna, bogatija i da se oslobodi kriminala i korupcije“, rekao je Mandić.

Analizirajući sve dosadašnje parlamentarne izbore, dodao je Mandić, ono što se osvoji u republici uglavnom je odgovaralo procentima i sadržaju koje su stranke osvajale u Nikšiću.

„Zbog te zakonitosti se govorilo da je Nikšić Crna Gora u malom jer su se političko raspoloženje i procesi mogli prvo registrovati u Nikšiću“, naveo je Mandić.

Kada je reč o vlasti na republičkom nivou, jedan od lidera DF-a dodaje da je skupštinska većina u Crnoj Gori veoma stabilna.

„Važno je očuvati da se DPS, koji je sve ove godine tiranisao građane, ne vrati na političku scenu. Mi smo stranke manjina ostavili po strani, greškom premijera, i to moramo da ispravimo da bismo poslali pristojnu poruku da je vlast otvorena za manjinske narode i da oni mogu da poprave njihov status i ispune visoke standarde“, rekao je Mandić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala