U Rusiji potpuno vakcinisano 3,5 miliona ljudi

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja vakcine "Sputnjik Ve"
Proizvodnja vakcine Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
Pratite nas
U Rusiji je već u potpunosti vakcinisano protiv kovida 3,5 miliona ljudi, oni su primili obe komponente vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), saopštio je Ruski fond za direktne investicije.
„Rusija je vodeća zemlja u Evropi po broju završenih vakcinacija protiv virusa korona – dve komponente ‘Sputnjika Ve’ već je primilo 3,5 miliona ljudi. Nijedna druga evropska zemlja još nije u potpunosti vakcinisala tri miliona stanovnika. I Velika Britanija, koju mnogi navode kao primer brze vakcinacije, zaostaje po ovom pokazatelju u odnosu na Rusiju za više od dva puta“, navodi se u saopštenju.

Ruski fond takođe je primetio da je Rusija, zajedno sa Kinom, Sjedinjenim Američkim Državama, Indijom i Izraelom, među prvih pet zemalja po broju vakcinisanih ljudi.

„Često se pogrešno upoređuje ukupan broj injekcija sa ovim pokazateljem, dok Rusija koristi konzervativan pristup izračunavanja vakcinacija na osnovu potpune vakcinacije sa dve komponente“, precizirali su u Fondu.

Masovna vakcinacija protiv kovida 19 u svim regionima Rusije počela je 15. decembra prošle godine.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Vakcina je napravljena na proverenoj i dobro izučenoj platformi humanih adenovirusnih vektora, a njena efikasnost je iznad 90 odsto.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala