Srpkinja „otvorila dušu“: Igrala sam, a jedva sam mogla da hodam

© Foto : Youtube/ArchibalSrpska teniserka Dejana Radanović
Srpska teniserka Dejana Radanović - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
Pratite nas
Srpska teniserka Dejana Radanović otkrila je kroz šta je sve morala da prođe dok se borila sa virusom korona i posledicama koje je isti ostavio na nju.

Dvadesetčetvorogodišnjakinja iz Novog Sada trenutno zauzima 278. mesto na VTA rang listi, a za slabiji renking od željenog je, u značajnoj meri, odgovorna korona.

Radanovićeva je putem društvene mreže Instagram podelila svoju priču u kojoj je opisala pakao kroz koji je prošla u prethodnom periodu.

Poruku srpske teniserke vam prenosimo u celosti:

View this post on Instagram

A post shared by Dejana (@dejanaradanovic)

„Sredinom novembra sam počela da se osećam neobično umorno na terenu i van njega. Uzela sam odmor od pet dana, ali kada sam opet počela sa treninzima osećaj je bio isti. Noge su mi bile preteške, bilo mi je teško samo da trčkaram, a da ne pričamo o kretanju po terenu. Tako sam trenirala deset dana, govoreći sebi da sam samo umorna zbog svega što se desilo tokom 2020. godine, kao što je slučaj sa svima.

Posle tih deset dana nekoliko ljudi iz mog okruženja je dobilo pozitivne testove na kovid-19. I ja sam se momentalno testirala, ali sam bila negativna. Radila sam i test na antitela i njihov nivo je bio nenormalno visok, što je značilo da sam trenirala dok je virus bio u mom telu. Nisam imala nikakve simptome, tako da mi nije ni palo na pamet da je virus odgovoran za moje stanje.

Rezultate sam dobila u četvrtak uveče, tako da sam odlučila da odmorim do ponedeljka i da se onda vratim poslu. Nisam bila ni svesna kolika će to biti greška.

S obzirom da nisam imala nikakve simptome sem umora, nisam ni razmišljala o tome da odmorim mesec dana. To nije postojalo ni kao ideja u mojoj glavi. Kako profesionalni sportista sme sebi da dozvoli da ode na odmor od mesec dana – samo zato što je umoran?! Naravno, ne pričam o povredama i ljudima koji su imali mnogo teže simptome.

Trenažni proces - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2021
Kako se sportisti vraćaju na teren posle virusa korona

Posle nekoliko dana sam se osećala bolje – ne savršeno, ali mnogo bolje – i posle nedelju dana bez treninga sam tri nedelje igrala egzibicione mečeve kako bih zaradila nešto novca i dobro se spremila (za nastavak sezone). Bilo mi je teže da vežbam, ali sam se naterala, jer je to ono što kao sportista morate da radite, posebno tokom predsezone.

Nakon kraja predsezone sam otišla u Južnu Afriku, na 1.400 metara nadmorske visine i 25-30 stepeni. Nisam imala snage ni da istrčim 50 metara, ni da se zagrejem za trening. Mislila sam da će mi biti potrebno samo da se priviknem na drugačije uslove, ali nije bilo bolje. U ovakvom stanju sam igrala mečeve, a bilo mi je teško i da hodam. Posle par sati treninga dolazila sam do situacije da jedva uspevam da hodam“.

„Novak jednostavno nervira“ – nisu svesni, tek će ih nervirati...

Srđan Đoković za Sputnjik: Kao da je Bog poslao Novaka da pokaže svetu da Srbi nisu genocidan narod

Skandiraju joj Hrvati, briljira u poslu: Ko je „slatka, mala Marijana“?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala