Skandal: Bosanac gađao lopticom rivala, pretio, pa izbačen s turnira!

© AP Photo / Frank FranklinDamir Džumhur
Damir Džumhur - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
Pratite nas
Nedopustivo ponašanje bosanskog tenisera Damira Džumhura na turniru u Akapulku s kojeg je diskvalifikovan. Težak skandal je napravio u meču sa Botikom van Sandshulpom, s kojim je odmerio snage u kvalifikacijama, jer je nakon izgubljenog brejka gađao lopticom rivala, navodno je pretio i sudiji, zbog čega je sam napustio teren.

Da su se stvari otele kontroli bilo je jasno posle jedne diskutabilne odluke linijskog sudije, koja je išla direktno na štetu Damira Džumhura, a u korist njegovog rivala.

Holanđanin je tada stigao do brejka i poveo je u gemovima 6:5 na tvrdoj podlozi, a onda je usledio haos i nezapamćeni skandal u režiji Bosanca.

Jednostavno, nije mogao da se pomiri s takvom odlukom arbitra, pa je prvo lansirao lopticu u Sandshulpa, da bi mu bio oduzet poen, što je bila druga kazna u kratkom periodu.

​Usledilo je vređanje sudije, navodno je Džumhur, bar prema tvrdnjama teniskih fanova na društvenim mrežama, pretio ubistvom, ali je jasno da dokle god se ne pojavi video-snimak pretnji, to treba uzeti s debelom rezervom.

Organizatori turnira u Akapulku su nakon što je Damir napustio teren, saopštili da je on diskvalifikovan zbog nesportskog ponašanja. 

​Ubrzo posle saopštenja, ponovo se na društvenim mrežama pojavila priča da je Džumhur, navodno, vikao sudiji „ubiću te!“, pre nego što je pri rezultatu 6:5 u gemovima prvog seta besan izašao s terena.

► Rus pokorio Marsej i sa stilom zbacio Nadala!

► Zverev: Pogledajte šta je Novak uradio na Vimbldonu 2019.

► Kontroverzni Francuz udario na ATP: Tenis je postao bezukusna profesija

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala