Muk u Hrvatskoj – Portugalci im „ukrali“ Olimpijske igre /video/

© AFP 2023 / SYLVAIN THOMASHrvatska rukomet
Hrvatska rukomet - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
Pratite nas
Rukometaši Hrvatske ostali su prvi put još od 2000. godine bez plasmana na Olimpijske igre. Portugal je šokirao Francuze u poslednjem kolu kvalifikacionog turnira golom Silve u poslednjim sekundama - 29:28, pa su „kauboji“ ostali bez odlaska u OI u Tokiju, što je senzacija veka!

Neverovatan i nesvakidašnji je prosto način na koji su Hrvati izvisili, tačnije Portugalci su im „ukrali“ Olimpijske igre, a sebi trasirali put u Tokio!

​Hrvatskoj, koja je pobedila Tunis, bila je potrebna pobeda Francuske ili remi, ili trijumf Portugala sa osam razlike, ali se ništa od toga nije dogodilo. 

„Trikolori" su odlično otvorili utakmicu i posle 15 minuta su imali prednost od čak šest golova (10:4), međutim žilavi Portugalci su se vratili u utakmicu, zahvaljujući preagresivnim Francuzima, što je kažnjavano isključenjima.

Zbog toga se njihova prednost do poluvremena svela na samo gol razlike 13:12. Na krilima takve igre Portugalci su nastavili borbu za eventualnu senzaciju i odlazak na Igre, što će se na kraju i dogoditi.

Olimpijski krugovi na zgradi Olimpijskog komiteta Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2021
Arbitražni sud u Lozani odlučio: Ni „Kaćuša“ ne može na Olimpijske igre

U 51. minutu Francuzi su sa igračem više poveli dva razlike 25:23 i sve je išlo na vodenicu Hrvata koji su u tim trenucima bili viđeni kao sigurni putnici u Tokio. Imali su zatim „trikolori" i plus tri - 28:25, a onda je usledilo čudo kakvo se retko viđa.

Portugalci su uspeli da izjednače i da u poslednjih 40 sekundi kvalifikacionog meča zaigraju na sve ili ništa. Francuzi su izgubili loptu i primili gol iz kontre za 29:28. Uspeli su zatim i da postignu gol, ali je vreme već isteklo.

I kao najveći gubitnici iz čitave priče izašli su Hrvati, koji prvi put od Sidneja 2000. godine neće biti akteri najveće svetske sportske smotre.

Posle rukometne senzacije veka, oglasio se selektor „kockastih“ Hrvoje Horvat, koji navodno nije pratio dvoboj Francuske i Portugala...

„Nisam gledao. Čudno mi je da su tako izgubili tri razlike na kraju u samom finišu, jer se Francuskoj to ne događa. Pobedili smo dve utakmice na turniru, njih nismo i to nas je koštalo. Razočarani smo, ostaje nepopravljiv žal, nije nam lako u glavi u ovim trenucima, ali treba gledati napred. Ne preostaje nam ništa drugo“, poručio je Horvat.

Osim Francuske i Portugala na Olimpijske igre kroz kvalifikacije su otišli Norveška, Brazil, Nemačka i Švedska. Prethodno su „vizu“ obezbedili Španija, Japan, Danska, Egipat, Argentina i Bahrein.

► Upoznajte sport koji je izmišljen u Rusiji – „sport za 21. vek“ /foto, video/

► Borac izbačen iz aviona zbog maske za dete?!

► Čudesna Jovana Risović – 26 odbrana u velikoj pobedi protiv CSKA! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala