Kako izgleda pobediti Federera? /video/

© AFP 2023 / SAMER AL-REJJALNikoloz Basilašvili
Nikoloz Basilašvili - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
Pratite nas
Nakon što je osvojio turnir u Dohi, gruzijski teniser Nikoloz Basilašvili govorio je o tome kako izgleda pobediti Rodžera Federera uprkos tome što Švajcarac duže od godinu dana nije igrao tenis.

Dvadesetdevetogodišnji teniser je u drugom kolu katarskog turnira posle preokreta pobedio Rodžera Federera sa 2:1 u setovima, i time doprineo neslavnom povratku Švajcarca na teniske terene.

Gruzijac je po osvajanju titule u Dohi rekao da mu je pobeda nad vlasnikom 20 Gren slem titula ulila samopouzdanje za njegova naredna izdanja na turniru.

„Pobeda nad Federerom mi je dala puno samopouzdanja. Iako se vratio posle dužeg vremena, da bih pobedio Rodžera, mog idola, to mi je dalo puno samopouzdanja. Zbog toga sam sledeća dva meča igrao malo opuštenije“, rekao je Basilašvili.

Nakon bolnog poraza koji je naneo Federeru, Nikoloz je uspeo da osvoji turnir bez izgubljenog seta, pobedama nad Tejlorom FricomRobertom Bautistom Agutom.

Federeru je ovo bio drugi meč posle 14 meseci pauze koju je imao zbog oporavka od operacije kolena.

Iako je poveo u setovima, čak je imao i meč loptu, Švajcarac je upisao svoj 23. poraz nakon što je imao pobedu u svojim rukama.

I to protiv tridesetšestog tenisera sveta!

Napomenimo da po ovom kriterijumu Rodžer ubedljivo vodi u okviru „velike trojke“, jer je Nadal izgubio osam, a Novak Đoković samo tri meča nakon propuštene meč šanse.

Šta je o trojici najboljih tenisera sveta za Sputnjik sport rekao otac jednog od njih, Srđan Đoković, pogledajte u intervjuu: 

Rus pokorio Marsej i sa stilom zbacio Nadala!

Skandal: Bosanac gađao lopticom rivala, pretio, pa izbačen s turnira!

Novak zapevao i otkrio sa kojom pesmom bi izašao na Sanremo /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala