Energetska tranzicija Srbije pod patronatom Energetske zajednice /video/

Energija Sputnjika s Jelicom Putniković
Energija Sputnjika s Jelicom Putniković - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
Pratite nas
Ugasite termoelektrane, poskupite struju za domaćinstva, počnite da u cenu električne energije zaračunavate cenu emisije ugljen-dioksida, ukinite subvencije za ugalj, samo su neke od kritike direktora Sekretarijata Energetske zajednice, Janeza Kopača na račun srpskog elektroenergetskog sektora.

Ključno po ovom funkcioneru savetodavnog tela koje je Brisel formirao kako bi uslovaljavao zemlje u čekaonici za priključenje EU da reorganizuju svoje energetske sektore je transformacija javnih energetskih preduzeća i otvaranje tržišta. Otud insistiranje da se što pre završi tranzicija Elektroprivrede Srbije i Srbijagasa, tako što bi se ova preduzeća podelila na nezavisne energetske kompanije. To sve će, po Kopaču, dovesti do jeftinijih energenata, struje i gasa.

O tome dokle je Srbija stigla u tranziciji energetike, koliko su naši ciljevi zeleni ali i realni, koliko će to koštati građane, privredu i samu državu, koliko su zemlje EU ispoštovale baš sve parametre koje nama nameću – da li su ih napisali pošto su, štiteći svoje nacionalne interese, najpre sproveli scenario koji njima najviše odgovara, u današnjoj „Energiji Sputnjika“ Jelica Putniković razgovara sa mr Željkom Markovićem, liderom za energetiku i industriju u konsultantskoj kući „Dilojt Srbija“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala