Đukanović: Izbori u Nikšiću nisu moj politički kraj

© AP Photo / Risto BozovicCrnogorski predsednik Milo Đukanović
Crnogorski predsednik Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
Pratite nas
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je da izborni rezultat u Nikšiću nije njegov politički kraj. On je ponovio da je DPS i dalje najjača politička partija.

Videli ste da se to u ovom slučaju nije dogodilo, da je DPS popravio rezultat u odnosu na parlamentarne izbore i time najavio svoju stabilnu ulogu na crnogorskoj političkoj sceni i svoju vodeću ulogu u zastupanju evropske budućnosti Crne Gore i, ja verujem, svoj skori povratak u državnu vlast u Crnoj Gori“, rekao je Đukanović, prenosi RTCG.

Ocenio je da, iz partijskog ugla, nema razloga za nezadovoljstvo.

„Ako gledamo iz državnog ugla, onda treba primetiti da je, na neki način logično, da svega nekoliko meseci nakon pobede danas vladajuće koalicije, pobede na koju su čekali 30 godina, još uvek na sceni euforija pobednika, tako da mislim je još uvek mali broj birača bio u stanju da racionalno razluči kvalitet vršenja vlast u prethodnih nekoliko meseci, ali mislim da će i to uslediti u narednim mesecima. Ipak, u strukturi podrške koju je dobila državna vladajuća koalicija došlo je do promene“, kazao je Đukanović na Nova BiH.

Prema preliminarnim rezultatima Centra za monitoring (CeMI) na juče održanim lokalnim izborima u Nikšiću, Evropski tim za Nikšić osvojio je 18 mandata, koalicija Za budućnost Nikšića, na istoj osnovi, ima 11, Mir je naša nacija deset, a Crno na bijelo jedan mandat. I Narodni pokret, Miodraga Dake Davidovića, prema tim rezultatima, osvojio je jedan mandat. Prema podacima CeMI-ja, Socijaldemokratska partija nije prešla cenzus za ulazak u lokalni parlament.

Pročitajte i:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala