Dačić sa preživelim logorašima Jasenovca: Srpsko stradalništvo sačuvati pred revizijom istorije

© Sputnik / Lola ĐorđevićIvica Dačić sa preživelim logorašima Jasenovca
Ivica Dačić sa preživelim logorašima Jasenovca - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
Pratite nas
Srbija je dala veliki doprinos pobedi saveznika u oba rata podnoseći nemerljive žrtve, a stradalništvo je jedan od ključnih stubova identiteta srpskog naroda koji treba čuvati pred revizijom istorije, poručeno je danas sa sastanka predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića i predstavnika boraca, logoraša i žrtava rata.

Srbija je nosilac antifašističke tradicije, konstatovano je tokom susreta Dačića sa predstavnicima SUBNOR-a, Udruženja logoraša i njihovih potomaka „Jasenovac“ i Zajednice udruženja žrtava Drugog svetskog rata, upriličenog povodom obeležavanja 80 godina od ustanka srpskog naroda protiv fašizma i nastanka Jasenovca i ostalih ustaških logora smrti.

Članovi delegacije zahvalili su na velikoj podršci Dačiću kome je poklonjenja i knjiga „Ustaško konačno rešenje pre nacističkog konačnog rešenja“ autora Gideona Grajfa.

Dačić je, kaže se u saopštenju, istakao značaj obeležavanja važnih datuma naše istorije, posebno kada je u pitanju obeležavanje istorijskih datuma od značaja za kulturu sećanja na žrtve srpskog naroda, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala