Beograd: Dve tek rođene bebe pozitivne na koronavirus

CC BY 2.0 / Tamaki Sono / Bebe u porodilištu
Bebe u porodilištu - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
Pratite nas
Iz KBC "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu na Institut za majku i dete prebačene su dve bebe stare 13 i 15 dana, jer su pozitivne na korona virus.

Pedijatar-kardiolog Vladislav Vukomanović izjavio je za TV Prva da su, na sreću, oba novorođenčeta dobrog opšteg zdravstvenog stanja, ali da je jedno primilo i male doze kiseonika.

On je naveo da su oba slučaja otkrivena tako što je utvrđeno da su majke bile pozitivne na korona virus, pa je bebama urađen brzi test koji je pokazao da su i oba deteta takođe pozitivna.

U beogradskoj Areni na lečenju 403 pacijenta

U beogradskoj Areni trenutno su na lečenju 403 pacijenta, a tokom jučerašnjeg dana primljena su 42 pacijenta obolela od kovid 19, izjavio je koordinator privremene kovid bolnice Arena Vlado Batnozić.

On je za TV K1 rekao da sada zbrinjavaju pacijente sa obostranom upalom pluća, srednje teški i teški pacijenti.

"Sada primamo pacijente koji odmah zahtevaju kiseoničku terapiju. Potrošnja kiseonika drastično je porasla. Sada za dva- tri dana trošimo po sedam tona kiseonika, a to smo ranije trošili za 15 do 20 dana", rekao je Batnozić.

Najmlađi pacijent koji se leči u Areni ima 19 godina, a najstariji 85 godina. Ranije su u Areni zbrinjavani pacijenti starosti od 60 do 70, a sada su starosna granica pomerila i na bolničko lečenje dolaze uglavnom radno aktivni ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala