Ruski odbrambeni sistem ne dozvoljava Zapadu da pređe na otvorenu agresiju

© Foto : official site of the MoD of RALansiranje raketa iz protivvazdušnih raketnih sistema "Osa" Oružanih snaga Jermenije
Lansiranje raketa iz protivvazdušnih raketnih sistema Osa Oružanih snaga Jermenije - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2021
Pratite nas
Zapadne zemlje ne preduzimaju otvorene agresivne korake prema Rusiji samo zato što je zvanična Moskva izgradila odbrambeni sistem koji im ne dozvoljava da to učine, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Zbog čega Zapad ne pokreće direktnu agresiju protiv Rusije? Iz samo jednog prostog razloga, a to je činjenica da je Rusija poslednjih godina izgradila sistem odbrane koji im ne dozvoljava da to učine i oni to jasno razumeju“, rekla je ona za televiziju „Rusija 1“.

S tim u vezi, Zaharova se osvrnula i na ponašanje Zapada u informativnoj sredini.

„Tamo gde shvataju da mogu da igraju svoje prljave igrice i gde osećaju slabost s naše strane, blokiraju dokumentarne filmove i informativne kanale“, objasnila je ona.

Istovremeno, portparolka je istakla da zapadne zemlje žele da predstave Rusiju i SSSR „agresorima koji ne poštuju ljudska prava“.

„Radi se o stvaranju percepcije naše zemlje i Sovjetskog Saveza kao zemlje-agresora u istorijskom kontekstu, kao zemlje koja ne poštuje ljudska prava i čini to iz godine u godinu, iz decenije u deceniju. Kako bi stvorili zgradu koju nazivaju krvavi Kremlj, oni slikaju te strahote, a u njenom temelju im stalno trebaju nove i nove cigle“, odgovorila je ona na pitanje o monahinjama u Poljskoj koje su navodno ubili vojnici Crvene armije.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala