U Jerusalimu otvorena ambasada takozvane države Kosovo

© AP Photo / Visar KryeziuIzraelske zastave u Prištini povodom uspostavljanja diplomatskih odnosa sa takozvanim Kosovom
Izraelske zastave u Prištini povodom uspostavljanja diplomatskih odnosa sa takozvanim Kosovom - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2021
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore u Prištini saopštilo je da je ambasada Kosova u Izraelu, sa sedištem u Jerusalimu, zvanično otvorena, kao deo sporazuma postignutog u Vašingtonu u septembru prošle godine, objavio je „Reporteri“.

Ministarstvo je saopštilo da je tokom uspostavljanja diplomatskih odnosa 1. februara 2021. godine, ministar spoljnih poslova Izraela Gabriel Aškenazi otkrio ploču ambasade tzv. Republike Kosovo u Jerusalimu.

Kako se navodi, predstavnik Prištine nije mogao da bude prisutan u Jerusalimu zbog pandemije virusa korona.

„Ministarstvo spoljnih poslova naložilo je otpravniku poslova u Izraelu da ploču koju je otkrio ministar Aškenazi zajedno sa državnom zastavom postavi u zgradi ambasade Kosova u Jerusalimu. Postavljanje državne ploče i zastave u ambasadi Kosova u Izraelu odražava posvećenost Vlade Kosova da ispuni obavezu koja je preuzeta da uspostavi diplomatsku misiju u Jerusalimu. Ambasada Kosova u Jerusalimu biće posvećena povećanju bilateralne saradnje“, kaže se u saopštenju ministarstva, preneo je portal „Kosovo onlajn“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala