Švaleri, pijanice i nekultura: Francuski istoričar naveo stereotipe o narodima

© Lewis JolyRashlađivanje u poključalom Parizu
Rashlađivanje u poključalom Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2021
Pratite nas
Francuski istoričar i stručnjak za turizam Loran Tiso ispričao je u intervjuu za „Figaro“ kakvi sve stereotipi postoje o različitim narodima - od Kine, preko Rusije, do Amerike.

Tiso je podsetio da Italijani važe za švalere, Francuzi „ne mirišu lepo“, Amerikanci su neobrazovani, dok su Britanci stalno pijani.

Za Nemce postoji stereotip da vole da nose sandale sa čarapama. Kinezi se smatraju nekulturnim, bučnim gostima, koji samo viču, pljuju i podriguju pred svima.

„Bilo kako bilo, ova situacija je svima dobro poznata i izaziva zabrinutost kod kineskih vlasti. Poslednjih godina vlada je čak pokrenula obrazovnu kampanju u kojoj se pozivaju turisti da se lepše ponašaju u inostranstvu“, navodi Tiso.

Što se tiče Rusa, oni su bučni, grubi, nepristojni i sa njima je teško uspostaviti kontakt. Za ovaj mit postoje osnovani razlozi: SSSR je dugo vremena bio zatvoren i tek padom Berlinskog zida  Rusi su počeli masovno da putuju.

„Pri tome, sa nekim revanšističkim raspoloženjem, želeći da nadoknade propušteno vreme, konzumerizmom i arogancijom“, dodao je Tiso.

Rusi ne umeju da se pretvaraju: ako su nečim nezadovoljni, to je odmah svima postaje jasno. Ruski oligarsi vole raskoš – na primer, krzno i skupe satove.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala