Sneg paralisao Hrvatsku /video/

© Sputnik / screenshot/IstraMetSneg u Gorskim Kotarima
Sneg u Gorskim Kotarima - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2021
Pratite nas
Zbog snega koji pada u Gorskom kotaru u Hrvatskoj došlo je do više saobraćajnih nesreća na auto-putu A6 Rijeka–Zagreb.

Zbog toga je otežan saobraćaj, javljaju tamošnji mediji.

Sneg pada i u Lici, a treba napomenuti da je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio da se u Srbiji očekuje zahlađenje i padavine.

Kolona vozila na auto-putu A6 između čvora Delnice i čvora Ravna Gora duga je oko dva kilometra. Hrvatski autoklub (HAK) poziva da brzinu i način vožnje prilagode uslovima na putu, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila, kao i da poštuju propise i ograničenja, prenosi B92.

Zbog snega i zimskih uslova, saobraćaj je zabranjen za kamione sa prikolicama i teretnjake sa poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju da imaju zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru.

I kiša pravi probleme

Kiša i mokri pločnici, a ponegde i veća količina vode na šetalištima, usporavaju saobraćaj u Istri, hrvatskom primorju, severozapadnoj Hrvatskoj i Slavoniji.

Zbog olujnog vetra auto-put A6 Rijeka–Zagreb na deonici Kikovica–Delnice otvorena je samo za putnička vozila, a Krčki most zatvoren je za prvu grupu vozila – motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1.9 m, autobuse na sprat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, privatne automobile koji vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog saobraćaj je zabranjen za autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I grupa).

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala