Piksi će zbog Tadića biti na „slatkim mukama“

© AP Photo / Darko VojinovicDušan Tadić
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2021
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije, predvođena novim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, krenuće da krči put ka Mundijalu u Kataru kvalifikacionom utakmicom sa Republikom Irskom 24. marta u Beogradu. Ono što bi trebalo da raduje novog kormilara „orlova“ jeste fantastična forma Dušana Tadića.

Otkako je Piksi imenovan za novog selektora Srbije momentalno je počelo da se spekuliše da Aleksandra Kolarova više neće biti u timu, te da će novi kapiten biti lider Ajaksa Dušan Tadić.

I na prvom spisku se nije našao vremešni defanzivac Intera i bivši lider „orlova", koji nije bio na terenu protiv Škota u meču odluke, zbog zabrane kluba. Tada je praktično bilo jasno da je Kolarov u reprezentaciji završio svoje na neslavan način.

Srbiji je neophodan novi vođa za nove bitke, a tu Dragan Stojković ne bi trebalo da ima previše težak zadatak, s obzirom na to da se Tadić godinama unazad isticao s liderskim sposobnostima tamo gde je najvažnije - na terenu.

Ipak, umela je desetka „orlova“ i da zakaže kada je to bilo najpotrebnije, ali želja nikada nije bila dovođena u pitanje. Jednostavno, dešavalo se kao i mnogim velikim igračima da majstor fudbala Dušan Tadić izgori od prevelike želje.

Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Tadić i Ajaks razbili „mlade momke“, Milan iščupao remi na Old Trafordu /video/

Sada će imati podršku jednog od najboljih jugoslovenskih, ako ne i najboljeg jugoslovenskog fudbalera, koji je takođe nosio desetku! Nema dileme da će se Stojković i Tadić savršeno razumeti i da će iskusniji Piksi i te kako imati savet za budućeg kapitena nacionalnog tima, koji ove sezone u klubu igra u fantastičnoj formi.

Tadić je u pobedi Ajaksa nad Jang Bojsom u osmini finala Lige Evrope (3:0) postigao drugi gol za „kopljanike“, a bio je to ukupno njegov 19. pogodak uz čak 17 asistencija na dosadašnjih 37 utakmica.

​Sve to sasvim sigurno raduje novog selektora Srbije i baca ga na „slatke muke“ pred prva tri izazova reprezentacije i kvalifikacionih mečeva sa Republikom Irskom (24. mart), Portugalom (tri dana kasnije) u Beogradu, kao i Azerbejdžanom u Bakuu 30. marta.

Izuzetno je bitan dobar start, koji bi umnogome mogao da odredi sudbinu „orlova“ na putu ka Svetskom prvenstvu u Kataru naredne godine. 

► Mesi i Ronaldo - doviđenja!

► Antonio Rukavina za Sputnjik: U poslednjoj sezoni u karijeri želim da vratim titulu Astani

► Mijatović za Sputnjik: Piksi je lider, ali ne očekujte odmah „evropski Brazil“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala