Jokić stisnuo zube i bio najbolji, ali je morao da pruži ruku Dončiću /video/

© AP Photo / Tony GutierrezNikola Jokić i Luka Dončić
Nikola Jokić i Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2021
Pratite nas
Košarkaši Denvera nisu uspeli da vežu i šestu pobedu pošto im se na putu našao raspoloženi Dalas. Nikola Jokić je standarno bio najbolji u redovima Nagetsa, ali nije mogao protiv raspoložene kompletne ekipe Maveriksa - 116:103. Srbin je zaigrao iako je bio pod znakom pitanja zbog povrede, a postigao je 26 poena, uz 11 asistencija i osam skokova.

Povreda zgloba koju je Nikola Jokić zadobio prethodno veče u meču sa Memfisom unela je strepnju u redove Denvera i trenera Majkla Melouna da li će Somborac moći da istrči na parket protiv Dalasa.

​I stisnuo je zube Nikola, stavio se na raspolaganje ekipi u još jednoj dabl-dabl partiji. Ipak, ni odličan učinak srpskog centra nije sprečio ubedljiv poraz Denvera od Dalasa koji su predvodili Luka Dončić i Kristaps Porzingis.

Slovenac je postigao 21 poen uz 12 asistencija, dok je Letonac brojao do 25, a imali su podršku Džoša Ričardsona koji je dodao 20 poena, dvocifreni su bili još Branson sa 12 i Fini-Smit  sa 11.

Jasno je da protiv raspoložene komplete ekipe iz Teksasa Srbin, koji je je na parketu proveo 36 minuta nije mogao ništa. Jokić je uz sebe imao podršku Majkla Portera i Vila Bartona, obojica su ubacili po 23 opena, ali sledeći dvocifreni košarkaš iz redova tima Majkla Melouna bio je Džamal Marej sa tek 10 poena.
Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2021
Loše veče Pokuševskog, tripl-dabl Rendla u pobedi Niksa

Srpski reprezentativac Boban Marjanović nije ulazio u igru, a ono što je najviše nerviralo navijače Denvera sasvim sigurno su pet trojki koje je postigao gorostas Porzingis.

Samo prva četvrtina bila je egal, nju je zapravo dobio Denver s pola koša - 29:28, ali onda su se razgoropadili Dončić, Porzingis i ekipa, pa je Dalas na odmor otišao s plus 11, a prednost je u trećoj četvrtini dostigla i čak 20 razlike za Teksašane.

Toliku zalihu nisu do kraja uspeli da „istope“ Jokić, Porter i Barton, pa je Dalas zasluženo odneo pobedu u meču Zapadne konferencije. Denver je šesti, a Dalas osmi posle 38 odigranih utakmica.

U sudaru Atlante i Sakramenta, Hoksi su izašli kao pobednici rezultatom 121:106, a Bogdan Bogdanović je postigao šest poena, imao je četiri skoka i asistenciju. S druge strane, Nemanja Bjelica je za Kingse ubacio četiri poena, na to je dodao jš tri skoka i dve asistencije. 

U redovima Atlante blistao je tandem Jang-Kapela, od čega je Trej dao 28 poena, a Klint 24 uz čak 14 skokova.

NBA, REZULTATI

Bruklin - Detroit 100:95

Šarlot - Toronto 114:104

Vašington - Milvoki 119:125

Atlanta - Sakramento 121:106

Minesota - Portland 121:125

Denver - Dalas 103:116

Finiks - Indijana 111:122

► Ko je dočekao Srbe u NBA i naučio ih kako da se što pre adaptiraju? /video/

► Amerika nije za sve obećana zemlja – bivši junior Partizana za Sputnjik otkriva šta je ključ uspeha

► Dresovi Denvera u bojama Srbije motivisali Jokića /foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala