Godine ne znače ništa, verujte Japancu

© AFP 2023 / STRKazijoši Mijura
Kazijoši Mijura - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2021
Pratite nas
Japanac Kazijoši Mijura ispisao je istoriju pošto je ušao u igru s klupe, što je bila njegova 36. sezona u profesinalnom fudbalu. „Deda Mijura“ kako mu tepaju od milošte, s obzirom na to da ima 54 godine, najstariji je fudbaler na svetu. Naravno, kada su u pitanju profesinalne lige.

Ipak, Kazijoši Mijura se nije naigrao u meču u kojem je njegova Jokohama poražena od Urave rezultatom 2:0, pošto je ušao u zaustavnom vremenu i to tek u 93. minutu umesto Ogave.

Nije čak ni imao kontakt sa loptom, ali će ostati zabeleženo da je oborio sopstveni rekord po broju odigranih profesinalnih sezona - 36!

View this post on Instagram

A post shared by 433 (@433)

​Mijura je 27. februara proslavio 54. rođendan, i baš tog dana je Jokohama igrala protiv Saporoa u gostima, gde je doživela debakl rezultatom 5:1. Mijura nije bio u protokolu za taj meč.

„Ne mogu da dočekam da igram, da ponovo budem na terenu“, izjavio je Mijura posle bolnog poraza. 

Čekao je i dočekao šansu simpatični Japanac koji prkosi biologiji i koji je i dalje u zavidnoj formi, uprkos činjenici da je debelo zagazio u šestu deceniju života.

Mijura je tokom prebogate karijere igrao od Brazila do Australije, branio je boje i Dinamo Zagreba za koji je upisao 12 utakmica, za nacinalni tim Japana odigrao je 89 mečeva i postigao 55 golova, a bio je čak reprezentativac svoje zemlje u futsalu.

► „Ludi Čolo“ nadmašio „kornjaču“ i Antića

► Grmeo je donesite pare, a posle se izvinjavao /video/

► Rapsodija Vlahovića: Het-trik za poluvreme! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala