Vučić sa kraljem Bahreina

© Foto : INSTAGRAM "BUDUCNOST SRBIJEAV"Vučić u Bahreinu
Vučić u Bahreinu - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u poseti Bahreinu, sastao se danas sa kraljem Hamadom bin Isom el Kalifom, na čiji poziv i boravi u toj zalivskoj kraljevini.

Vučića je ispred palate "Gvadaibija", uz intoniranje dve himne i postrojenu gardu, dočekao kralj Bahreina Hamad bin Isa el Kalifa i princ prestolonaslednik i premijer Salman bin Hamad al Kalifa. Nakon toga, srpska delegacija će imati sastanak sa kraljem.

Sastanku sa delegacijom Srbije prisustvovuju i šeik Abdula Bin Hamad Bin Isa Al Kalifa, Šeik Nasir Bin Hamad Bin Isa Al Kalifa, šeik Kalid Bin Hamad Bin Isa Al Kalifa, Šeik Kalid Bin Ahmed Al Kalifa, ministar dvora.

Takođe, sastanku prisustvuju i Abdulatif Bin Rašid Alzijani, ministar spoljnih poslova, šeik Salman Bin Kalifa Bin Salman Al Kalifa, ministar finansija i nacionalne privrede, Esam Abdula Kalaf, ministar građevinarstva, opštinskih poslova i prostornog planiranja.

Posle podne, predsednik Srbije će se sastati sa predstavnicima Odbora za privredni razvoj Bahreina i Državnim investicionim fondom.

Vučić je u petak uveče doputovao u Manamu, glavni grad Bahreina, u zvaničnu posetu, kao prvi predsednik Srbije koji je ikada posetio tu kraljevinu.

Na aerodromu je dočekan uz počasnu gardu bahreinske vojske, a dobrodošlicu mu je poželeo ministar spoljnih poslova Bahreina Abdulatif bin Rašid Alzijani i guverner Salman bin Isa bin Hindi al Manai-Muharak.

Po dolasku u hotel predsedniku je, u ime kralja dobrodošlicu poželeo princ, kao i deca u nošnjama karakterističnim za tu bliskoistočnu državu.

Vučić je istakao da se raduje uspostavljanju bliske saradnje između Srbije i Bahreina i da su mu domaćini priredili veličanstven doček.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala