Srušio se avion u Kazahstanu, četiri osobe poginule /video/

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaAvion An-26 tokom vojnih vežbi
Avion An-26 tokom vojnih vežbi - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2021
Pratite nas
Vojno-transportni avion An-26 srušio se prilikom sletanja na pistu u Almati, četiri osobe su poginule, saopštila je pres-služba Ministarstva za vanredne situacije Kazahstana.

Pres-služba Komiteta za nacionalnu bezbednost Kazahstana saopštila je da je avion pripadao Vazduhoplovnoj službi Komiteta.

U letelici se nalazilo ukupno šest osoba. Dvoje povređenih je prevezeno u najbližu bolnicu u Ilijskom regionu, prenose mediji.

„Danas oko 17:20 časova prilikom sletanja na aerodrom u Almati izgubljena je veza sa avionom An-26, koji je leteo iz Nur Sultana. Odmah je podignuta uzbuna, spasilačke službe su izašle na lice mesta. Prema preliminarnim informacijama, avion se srušio na bočnoj strani piste“, navodi se u saopštenju pres-službe aerodroma na Fejsbuku.

Na mesto nesreće izašla je hitna pomoć, vatrogasci i spasioci.

An-26 je laki vojni transporti višenamenski avion. Konstruisan je u eksperimentalno-konstruktorskom birou „Antonov“ (danas – Državno preduzeće „Antonov“ u Kijevu). Prvi let je izveo 21. maja 1969. godine. Avion može da prevozi do 40 putnika ili 5.500 kilograma tereta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala