Ruska pravoslavna crkva: Evropa postaje antireligiozna – preti zabrana Biblije

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaBiblija
Biblija - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2021
Pratite nas
Rodna ideologija u Evropi može dovesti do zabrane Biblije, jer se u njoj govori o tome da je pol Bogom dat na rođenju, rekao je šef Odeljenja za spoljne crkvene veze moskovske patrijaršije mitropolit volokolamski Ilarion na televiziji „Rusija 24“.
„Više ne postoji stara Evropa prema kojoj je Rusija pokušavala da se orijentiše devedesetih godina prošlog veka. Evropska ideologija u osnovi postaje antireligiozna. Postulati koji su nezamenjivi za religioznog čoveka postaju zabranjeni. Sve češće čujemo da hrišćanima u Evropi zabranjuju da nose krst, da im mogu dati otkaz ukoliko ih nose ispod košulje. Čujemo da ljude primoraju da slede rodnu ideologiju, prema kojoj čovek može da bira svoj pol. Pa onda mogu lako zabraniti i Bibliju, u kojoj na prvim stranicama piše da je 'Bog stvorio čoveka po svome obličju, stvorio je muškarca i ženu...'. Dakle, polazimo od toga da je pol ono što je dato rođenjem, što se ne može promeniti“, objasnio je mitropolit Ilarion.

Pol se ne može promeniti ni sa biološke tačke gledišta, dodaje Ilarion, ističući da se to može učiniti samo operacijom „koja će osobi jednog pola dati spoljni izgled drugog pola“, ali muškarac se ne može u potpunosti pretvoriti u ženu, ne može roditi decu.

„Rodna ideologija je ideologija obmane na kojoj je sada izgrađena čitava industrija za promenu pola i propaganda koja se vodi preko medija, i sistem diskriminacije ljudi sa drugačijim mišljenjem koji sve više dobija na zamahu“, smatra mitropolit.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala