Nemački poslanik: „Sputnjik Ve“ ima iste šanse da bude odobrena kao i ostale vakcine

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja ruske vakcine "Sputnjik Ve" u Kazahstanu
Proizvodnja ruske vakcine Sputnjik Ve u Kazahstanu - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2021
Pratite nas
Predstavnica partije Alternativa za Nemačku i poslanica u Bundestagu Alis Vajdel izjavila je da ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) ima iste šanse da bude odobrena od strane Evropske agencije za lekove kao i ostale vakcine.

Kako je rekla, odobrenje ruske vakcine će osigurati realnu konkurenciju kada je reč o evropskom tržištu.

Ona je tokom posete Moskvi, gde se sastala sa predstavnicima Ruskog fonda za direktne investicije, razgovarala i o strategijama po pitanju vakcinacije, kao i o mogućnosti kupovine ruskih vakcina.

Mediji prenose i da je nemačkoj delegaciji bilo ponuđeno da se vakcinišu u Rusiji, ali da su oni to odbili.

Podsetimo, vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta prošle godine potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Naučni časopis „Lanset“ objavio je 5. februara rezultate treće faze kliničkih ispitivanja vakcine protiv korone „Sputnjik Ve“, u kojima se potvrđuje da „Sputnjik Ve“ bezbedna i efikasna vakcina. Tokom treće faze kliničkih ispitivanja, vakcina je pokazala visoku stopu efikasnosti, imunogenosti i bezbednosti. Efikasnost vakcine je veća od 91,6 odsto. Vakcina pruža potpunu zaštitu od teških slučajeva kovida 19.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala