Moskva o zahtevu Kijeva za „slobodan pristup“ Krimu - besmislice i laži

© Sputnik / Dmitriй Makeev / Uđi u bazu fotografijaZamak "Lastino gnezdo" u Jalti na Krimu
Zamak Lastino gnezdo u Jalti na Krimu - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2021
Pratite nas
Ruski parlamentarci kritikovali su izjavu ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitrija Kulebe o tome da Rusija treba da obezbedi „slobodan pristup“ Krimu i da ne politizuje to pitanje. Besmislice i laži, složni su u oceni.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova juče je govorio na sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj Krimu na kojoj, međutim, nije bilo predstavnika poluostrva.

„Pozivamo državu-okupatora da ne politizuje pitanje pristupa Krimu i da omogući pun pristup u skladu sa međunarodnim pravom, a posebno, u skladu s međunarodnim humanitarnim pravom“, rekao je Kuleba.

Senator s Krima Sergej Cekov ističe da Rusija nije neko ko je okupirao Krim već neko ko ga obnavlja i štiti.

Dodaje da praktično svi ukrajinski političari pribegavaju lažima.

„Ukoliko stvarno žele da znaju kakva je situacija na Krimu onda treba da traže mogućnost da ga posete. Nikakvih prepreka sa naše strane neće biti“, dodao je on.

Poslanik Dume s Krima Mihail Šeremet je pozvao Kulebu da ne izmišlja priče o tome da je Krim zatvoren.

„Sve to izgleda čudno. Ljudi iz čitavog sveta, među njima i poznati političari i poslanici, više puta su dolazili na ruski Krim. Niko nije imao probleme i nema probleme. Zato ne treba izmišljati“, rekao je on, dodajući da Kijev pokušava da ograniči pristup poluostrvu za svoje građane i strance jer strahuje da će sve više biti onih u svetu koji će spoznati istinu o Krimu i Krimljanima koji „srećno žive u svojoj kući, u Rusiji“.

Za Ruslana Balbeka Kulebine izjave su pune strasti ali bez rezultata. Takođe, ne odražavaju istinu jer niko ne sprečava monitoring i druge misije da se upoznaju sa tim kako se živi na poluostrvu, dodao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala