Loše veče Pokuševskog, tripl-dabl Rendla u pobedi Niksa

© AP Photo / Garett FisbeckSrpski košarkaš Aleksej Pokuševski
Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2021
Pratite nas
Košarkaši Njujork Niksa pobedili su na gostovanju Oklahomu Siti Tander , u meču kom nije briljirao srpski košarkaš Aleksej Pokuševski.

Devetnaestogodišnji košarkaš briljirao je u meču pre ovog, te su mnogi očekivali da će u ovom evropskom terminu igrati na sličnom nivou.

Ipak, Poku nije dobro ušao u utakmicu i kasnije nikako nije mogao da pronađe ritam. Ponovo se našao u startnoj postavi, a n a terenu je proveo skoro 30 minuta.

Duel je završio sa četiri poena (2/11), sedam skokova i dve asistencija. Najefikasniji kod Oklahome bio je Horford sa 16, a pratio ga je Dort sa 14 i Vilijams sa 13.

Nikse je predvodio sjajni Džulijus Rendls sa 26 poena, 12 skokova i 12 asistencija, dok je Ar Džej Beret ubacio 32 i uz to je imao pet skokova, tri asistencije i ukradene lopte.

Oklahoma je nešto bolje otvorila utakmicu, imala je prednost posle prve četvrtine, ali su se gosti iz Njujorka brzo vratili u egal, te su na poluvremenu imali dva poena prednosti – 56:54.

Već u trećoj deonici počeli su da lome otpor mlade ekipe Tandera, a u četvrtoj su potpuno slomili. Sjajno je igrao Rendl, kao i Beret, a kako u Oklahomi nije bilo raspoloženog igrača, na kraju su ostvarili ubedljivu pobedu.

Niksi su ovim trijumfom nastavili sa sjajnim partijama i kako stvari stoje mogli bismo da ih gledamo u plej-ofu posle dugogodišnje pauze.

Tander će se do kraja boriti za pozicije koje vode u plej-in turnir za plasman u plej-of, ali sa ovako mladim timom teško će ostati u koraku sa ostalim timovima.

Ekipa iz Medison Skver Gardena ima skor 20/19, dok je Oklahoma na 16/22.

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

Ko je dočekao Srbe u NBA i naučio ih kako da se što pre adaptiraju? /video/

Amerika nije za sve obećana zemlja – bivši junior Partizana za Sputnjik otkriva šta je ključ uspeha

Dresovi Denvera u bojama Srbije motivisali Jokića /foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala