Gradonačelnik Nice francuskim vlastima: Omogućite mi da nabavim „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaGradonačelnik Nice: Omogućite nam da obezbedimo „Sputnjik Ve“ za naš region
Gradonačelnik Nice: Omogućite nam da obezbedimo „Sputnjik Ve“ za naš region - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2021
Pratite nas
Gradonačelnik Nice Kristijan Estrozi pozvao je francuske vlasti da mu omoguće da za svoj region obezbedi rusku vakcinu „Sputnjik Ve“.

Kako je rekao, on sam bi mogao da osigura kupovinu „direktno za Nicu i region“ i obratio se vlastima na nivou države.

„Molim medicinske vlasti da mi daju dozvolu za to“, rekao je Estrozi u izjavio za francuski radio.

Upitan kako misli da to uradi on je rekao da je Nica grad sa vezama, što se moglo videti i prošle godine kada je grad, za razliku od ostatka Francuske, uspeo da građane opskrbi maskama.

„Zbog toga hoću više decentralizacije, da dobijemo ovlašćenja koja će nam omogućiti da budemo efikasniji“, rekao je gradonačelnik Nice.

Šef francuske diplomatije Žan-Iv le Drijan rekao je ranije da ako ruska vakcina bude dobila odobrenje evropskog i francuskog regulatora neće biti nikakve blokade njene primene.

Ruska vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
„Sputnjik Ve“ pred vratima EU: Evropska agencija započela procenu ruske vakcine

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Naučni časopis „Lanset“ objavio je 5. februara rezultate treće faze kliničkih ispitivanja vakcine protiv kovida „Sputnjik Ve“, u kojima se potvrđuje da „Sputnjik Ve“ bezbedna i efikasna vakcina. Tokom treće faze kliničkih ispitivanja, vakcina je pokazala visoku stopu efikasnosti, imunogenosti i bezbednosti. 

Efikasnost vakcine je veća od 91,6 odsto. Vakcina pruža potpunu zaštitu od teških slučajeva kovida 19.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala