Ruski senator: Amerika računa na „dugotrajnu opsadu“ Rusije

© AP Photo / Jon ElswickAmerikanskie flagi na fone Kapitoliя v Vašingtone, SŠA
Amerikanskie flagi na fone Kapitoliя v Vašingtone, SŠA - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2021
Pratite nas
Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena može izabrati taktiku „dugotrajne opsade“ Rusije, smatra ruski senator Aleksej Puškov.

Prema njegovom mišljenju, Vašington nije raspoložen za pregovore sa Rusijom i postoji mogućnost da je napravio „svesnu pauzu“ u akcijama protiv Moskve, uprkos tome što je ranije Bela kuća pretila da će preći u „veliki napad na Rusiju“. Senator smatra da je nova Bajdenova administracija shvatila da je potencijal „neprijateljstva“ prema Moskvi gotovo u potpunosti iskorišćen za vreme predsednika Donalda Trampa.

Puškov smatra da Beloj kući ostaju tri mogućnosti – uvođenje „paklenih sankcija“, podsticanje Ukrajine na novi rat u Donbasu pod „pokroviteljstvom“ SAD, kao i povećanje vojnog kontigenta u Poljskoj i drugim zemljama koje se graniče sa Rusijom, a koje su članice NATO-a. On predviđa da ograničavajuće mere možda neće dati željeni rezultat, dok novi rat Ukrajine u Donbasu nosi opasnost od poraza.

„Preostaje samo gomilanje oružanih snaga na granicama Rusije i u Crnom moru. Ali to je samo nastavak politike Vašingtona koja je vođena za vreme Trampa. Zbog toga, Bajdenova surovost prema Rusiji zasad je uglavnom retoričke prirode“, napisao je ruski senator na Telegramu.

Ranije su mediji pisali da SAD i Velika Britanija razmatraju mogućnost uvođenja novih sankcija protiv Rusije, usmerenih na suvereni dug i biznismene. Pored toga, grupa republikanaca u Predstavničkom domu SAD uputila je pismo državnom sekretaru Entoniju Blinkenu u kome su izrazili zabrinutost zbog politike administracije Džoa Bajdena prema „Severnom toku 2“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala