Rusija upozorava Ukrajinu: Ne pokušavajte napad na Donbas

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaUkrajinska vojska u Donbasu
Ukrajinska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2021
Pratite nas
Rusija upozorava vlasti Ukrajine da ne pokušavaju da realizuju nasilni scenario u Donbasu, izjavila je portparolka Ministartsva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Želeli bismo da upozorimo kijevski režim, usijane glave koje njime upravljaju ili manipulišu, da ne pokušavaju dalju eskalaciju i realizaciju nasilnog scenarija u Donbasu“, istakla je Zaharova.

Prema njenim rečima, Kijev pokušava da prikrije svoju neaktivnost po pitanju rešavanja problema u Donbasu optužbama protiv Rusije.

„Ukrajinski zvaničnici redovno, a posebno u poslednje vreme, pokušavaju da prikriju svoje nedelovanje i otvorenu sabotažu sporazuma o rešavanju situacije na istoku zemlje, koji su ranije podstignuti, optužbama protiv Rusije i da prebace na nas odgovornost za to što je ukrajinska strana praktično dovela pregovarački proces u ćorsokak“, konstatovala je portparolka.

Prethodno se o porastu tenzija na kontakt liniji u Donbasu oglasio i Kremlj, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da ta činjenica izaziva zabrinutost.

Takođe je istakao da Moskva nije dobila novi plan za rešavanje situacije u Donbasu, koji su ranije spominjali u Kijevu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala