Rusija o pripremi kampanje protiv „Sputnjika Ve“: Zapad iritira naš uspeh

© Sputnik / Kirill Braga / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina protiv korone "Sputnjik Ve"
Ruska vakcina protiv korone Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2021
Pratite nas
Uspeh Rusije u borbi sa pandemijom virusa korona i njegovih posledica otvoreno nervira rusofobne krugove na Zapadu, posebno lidere onih zemalja u kojima ne mogu da se izbore sa bolešću i vrate građanima normalan život, izjavio je član komiteta Državne dume za međunarodne poslove Sergej Železnjak.

Železnjak je podsetio, da je Rusija demonstrirala veliki uspeh u borbi sa pandemijom u poređenju sa Sjedinjenim Američkim Državama. U Rusiji je širenje bolesti znatno manje, stopa smrtnosti je niska, vakcinacija je u toku, većina ograničenja je već ukinuta, a Rusi praktično žive normalno - rade, uče, odmaraju se.

„Ove neosporne činjenice otvoreno nerviraju rusofobne krugove Zapada, posebno lidere onih zemalja u kojima ne mogu da se izbore sa bolešću i vrate građanima normalan život. Zapadni mediji su započeli informacionu kampanju, plasiraju lažne podatke da Rusija navodno širi lažne informacije o stranim vakcinama kako bi osvojila tržište. Ovakav napad na našu zemlju je očekivan, i dolazi u trenutku kada Rusija demonstrira još jednu pobedu, bilo da je reč o vojno-industrijskom kompleksu, poljoprivredi, tehnologijama, sportu ili borbi protiv virusa“, podvukao je član Državne dume.
Ruska vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2021
„Sputnjik Ve“ veoma efikasan i protiv britanskog soja korone

On je naveo da, za razliku od drugih, Rusija pre svega teži da prevaziđe opasnu bolest, osigura kolektivni imunitet nacije i sačuva zdravlje i život svojih građana.

„Mi znamo da je eliminisanje bolesti moguće samo zajedničkim naporima zemalja. Zato smo spremni da sarađujemo na polju virusologije i farmaceutike. Odgovorne države, kojih je već više od 40, zabrinute za zdravlje svojih građana, pokazuju aktivno interesovanje za našu vakcinu. Međutim, u Sjedinjenim Američkim Državama su navikli da sve mere političkim ambicijama i korišću. Vašington je zaboravio kako izgleda pošteno takmičenje i ne može da prihvati činjenicu da naša zemlja ponovo prednjači“, smatra Železnjak.

On je obratio pažnju na činjenicu da su bilo kakvi pokušaji dominacije u svetu, koji su na uštrb života i zdravlja ljudi, neprihvatljivi.

Ranije je visoki zvaničnik Kremlja izjavio, da Sjedinjene Američke Države i njeni saveznici planiraju da pokrenu veliku informativnu kampanju protiv ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

On je istakao, da će napad biti organizovan preko Fondacije Džordža Soroša, Tomson Rojters fondacije i Bi-Bi-Sija. Ciljne grupe će biti države u Evropi koje su registrovale rusku vakcinu: Mađarska, Slovačka, Srbija, Crna Gora, San Marino i Severna Makedonija.

U okviru kampanje planirano je da se teze o „neefikasnosti i opasnosti vakcine“ potkrepljuju „insceniranjem masovnog umiranja ljudi nakon navodne upotrebe vakcine“.

Pročitaj još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala