„Početak kraja“: Gnev zbog poruka koje šalje Netfliks /foto/

CC0 / Rixabay / Televizija
Televizija - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2021
Pratite nas
Striming platforma Netfliks radi na novoj bezbednosnoj funkciji za borbu protiv deljenja lozinke. Zajednički nalozi se više ne mogu koristiti ako niste članovi porodice koji žive u istoj kući. Mnogima se to nije dopalo pa su oštro kritikovali potez Netfliksa.

Pojedini korisnici Netfliksa počeli su da dobijaju poruke u kojima se od njih traži da se registruju na svom nalogu, umesto da koriste tuđi nalog kako bi pristupili sadržaju na platformi, navodi Si-en-en.

„Ako ne živite sa vlasnikom ovog naloga, potreban vam je vaš lični nalog da biste nastavili da gledate“, navodi se u poruci Netfliksa.

„Ovo je uvedeno kako bi se osiguralo da su ljudi koji koriste Netfliksove naloge ovlašćeni za to“, rekao je portparol Netfliksa, a preneo je Si-en-en.

Korisnici Netfliksa su na Tviteru delili slike ekrana koji pokazuju da ih platforma poziva da registruju svoj nalog. Ispostavilo se da su mnogi koristili zajedničke porodične naloge iako nisu živeli u istoj kući.

Netfliks je počeo da upozorava korisnike za koje sumnja da koriste tuđi nalog i lozinku, a moguće je da su u planu strožije mere, prenosi Sputnjik internešenal.

Pojedinim korisnicima se ova inovacija nije dopala i opisali su je kao represiju, dodajući da je to početak kraja ove platforme.

Zapravo, deljenje lozinki sa ljudima izvan domaćinstva već je zabranjeno u opštim uslovima platforme Netfliks.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala