Krivokapić: Ne želim da budem ničiji pion, želim najbolje odnose sa Srbijom

© Tanjug / MARINA MAKSIMOVICZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2021
Pratite nas
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je da ne želi da bude ničiji pion. On je istakao da želi najbolje odnose sa Srbijom.

Krivokapić je rekao da trenutno nema dobre odnose sa Srbijom „zato što ne postoji nikakva saradnja sa Vladom (Srbije)“.

Prema njegovim rečima, kad je premijerka Srbije Ana Brnabić donela vakcine u Podgoricu, on ju je dočekao i zagrlio „kao najrođeniju“, misleći da je to početak „otopljavanja odnosa“ ali od tada se ništa nije desilo, izjavio je Krivokapić u intervjuu za Novu.

„Međutim, kako stvari posmatram i politički u poslednje vreme, mislim da je to iščekivanje izbora u Nikšiću. Ono što je sigurno, ova vlada želi najbolje odnose sa Srbijom, ali ja ne mogu da budem ničiji pion, jer nemam niti šefa niti obaveze prema bilo kome“, rekao je Krivokapić Za „Nova S“.

Dodao je da bi trebalo zajednički interes staviti „kao meru dobrote naših odnosa“ i pronaći najbolje rešenje za sva otvorena pitanja i ocenio da „Politika iz Beograda ne utiče na Crnu Goru“.

„Ja bih bio pogrešno protumačen kad bih osnovao neku fondaciju ili imao neku političku partiju koju podržavam u Srbiji. To bi bilo dočekano na nož. Alo ovde je jasno, svima koji to žele da vide, da ovde postoji određena grupacija koja je direktno vezana za Beograd, a ja toj grupaciji ne pripadam“, rekao je Krivokapić.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala