Zvezdin ukleti sudija je promenio ploču – može da se igra i u 95. minutu?! /foto/

© REUTERS / DANIELE MASCOLOSudija Hesus Hil Mansano
Sudija Hesus Hil Mansano - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Pratite nas
Hesus Hil Mansano, sudija koji je sprečio fudbalere Crvene zvezde da pokušaju da stignu do pobede u revanš meču šesnaestine finala Lige evrope, stigao je u centar pažnje zbog ponašanja u utakmici španske lige između Atletiko Madrida i Atletik Bilbaa.

Španski arbitar je dozvolio da se meč igra i pošto je isteklo četiri minuta nadoknade vremena, što nije učinio u Milanu.

Fudbaleri Zvezde i sudija Mansano - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2021
Zašto Španac nije smeo da dozvoli da Zvezda pobedi u Milanu?

Tada je Mansano po isteku trećeg minuta nadoknade vremena, koliko je i propisao, dosudio kraj meč, u momentima kada su fudbaleri beogradskog tima imali priliku da izvedu korner i pokušaju da dođu do pobede koja bi ih vodila u osminu finala.

Odluka je bila ispravna, sudeći po pravilima, ali ne i prema duhu igre, pošto je princip da se dozvoli izvođenje prekida i u vremenu koje je premašilo prethodno označeno trajanje produžetka.

Duh igre je Mansano ispratio u Madridu, pri rezultatu 2:1 za vodeći tim španske Primere dozvolio je igračima tima iz Bilbaa da pokušaju da stignu do izjednačenja, posle isteka četvrtog minuta nadoknade vremena.

​Dvostruki aršini? Da, gotovo izvesno, ali i produžetak verovanja u to da Mansano pokušava da favorizuje velike klubove, poput Barselone i Real Madrida, odnosno u slučaju Zvezde – Milana.

U španskoj ligi je veoma zanimljivo stanje na tabeli, Atletiko je prvi sa 62 poena, Barselona druga sa 56, a da je Bilbao uspeo da izjednači razlika bi iznosila svega četiri boda, što bi dalo šansu Kataloncima da se ozbiljnije uključe u borbu za titulu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

► „Sudija je terorista, Srbi su hteli da ga pojedu, pokrašće nas u ponedeljak“

► Sudija je „ukrao“ Zvezdi priliku da sruši Milan sa igračem manje

► Sudijski ekspert za Sputnjik: Španac je morao da dozvoli izvođenje kornera

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala