Ukrajina: Zabraniti rad „Opozicione platforme - za život“ i „Partije Šarija“, imaju proruske stavove

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaUkrajinski poslanici tokom zasedanja Vrhovne rade
Ukrajinski poslanici tokom zasedanja Vrhovne rade - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Pratite nas
Poslanici Gradskog veća Lavova traže da se na zakonodavnom nivou zabrani rad dve stranke – „Opozicione platforme – za život“ i „Partije Šarija“ (Evropski blok Anatolija Šarija) zbog, kako kažu, proruskih stavova.

Oni su se krajem februara obratili predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom i Savetu za nacionalnu bezbednost i odbranu zemlje sa ovim zahtevom.

„Pored borbe koja se vodi na istočnim granicama za suverenitet, postoji i unutrašnji neprijatelj koji destabilizuje situaciju i podriva osnove države. Danas postoji prilika da se okonča ta borba i zato molimo da se pripreme i usvoje nacrt zakona, odgovarajući regulatorni akti kojima bi se zabranila delatnost ‘Opozicione platforme – za život’ i  ‘Partije Šarija’ “, navodi se u njihovoj molbi, prenose lokalni mediji.

„Opoziciona platforma – za život“ je parlamentarna stranka, dok njihovi saveznici iz  „Partije Šarija“ nisu deo aktuelnog saziva Vrhovne rade.

Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2021
Kremlj: Ukrajina politički projekat Zapada, za nas neprijateljska država

Podsetimo, poslanik „Opozicione platforme – za život“ Renat Kuzmin izjavio je nedavno da se Ukrajina priprema za pravi rat.  

Kuzmin je za televiziju „112“ rekao da se u poslednje vreme u zemlji primećuje ratna retorika. On je skrenuo pažnju da se stalno čuju pozivi da se „neko ubije, nešto raznese, vuku trupe“.

Protiv lidera stranke Viktora Medvedčuka Kijev je uveo sankcije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala