U Požarevcu održan pomen Slobodanu Miloševiću

© Tanjug / POKRET SOCIJALISTAAleksandar Vulin na grobu Slobodana Miloševića
Aleksandar Vulin na grobu Slobodana Miloševića - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Pratite nas
Na današnji dan pre 15 godina, u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, preminuo je nekadašnji predsednik Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević. U Požarevcu, gde je sahranjen, održan je pomen.

Vence i cveće na grob nekadašnjeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije, Slobodana Miloševića, u dvorištu njegove porodične kuće u Požarevcu, prva je položila delegacija Pokreta Socijalista koju je predvodio Aleksandar Vulin.

Poštu su svom prvom predsedniku odali i predstavnici Socijalističke partije Srbije.

„Ovde smo pred njegovim spomenikom, ali njegovi pravi spomenici su Dejtonski sporazum i Rezolucija 1244, koji su, evo toliko godina kasnije, temelji na kojima srpski narod i srpska država Republika Srbija brani svoja istorijska prava“, navodi potpredsednik SPS Nikola Šainović.

Osim delegacija političkih stranaka i udruženja, pomenu Slobodanu Miloševiću prisustvovali su i građani, ali u znatno manjem broju nego prethodnih godina.

Slobodan Milošević je umro od infarkta, tokom procesa suđenja za ratne zločine na Kosovu i Metohiji, u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Bio je lider Socijalističke partije Srbije, dva puta predsednik Srbije, i predsednik SR Jugoslavije, prenosi RTS.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala