Ruski ministar: Srbija zainteresovana za dodatne količine vakcine protiv kovida

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaŠpric i ampula na fone logotipa "Sputnik V"
Špric i ampula na fone logotipa Sputnik V - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Pratite nas
Srbija je zainteresovana za kupovinu dodatnih količina ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), saopštilo je Ministarstvo industrije i trgovine Rusije nakon sastanka ruskog ministra industrije Denisa Manturova i ministra za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenada Popovića.
„Nenad Popović je naglasio ozbiljno raspoloženje srpskog rukovodstva da u najskorije vreme pokrene proizvodnju ‘Sputnjika Ve’ na svojoj teritoriji. Osim toga, Srbija je zainteresovana za kupovinu dodatnih količina ruske vakcine“, saopštilo je Ministarstvo.

Sa svoje strane, ruski ministar je primetio da Rusija postepeno povećava proizvodnju vakcina i, uzimajući u obzir poštovanje rasporeda vakcinacija za državljane Rusije, određuje mogućnosti izvoza „Sputnjika Ve“ u inostranstvo.

Strane su razgovarale i o drugim oblastima saradnje zemalja, uključujući izgradnju aviona, železnički saobraćaj i urbanu infrastrukturu.

„Između ostalog, trenutno ruske kompanije održavaju konsultacije o formatu učešća u projektu stvaranja u Beogradu sistema unutargradskog putničkog saobraćaja“, dodaje se u saopštenju.

Ranije je saopšteno da će proizvodnja ruske vakcine „Sputnjik Ve“ na Institutu „Torlak“ početi do 20. maja ove godine. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala