Ruski konzul u Hjustonu: Amerika odbila pomoć Moskve zaleđenom Teksasu

© AP Photo / Jay Janner/Austin American-StatesmanSnežno nevreme pogodilo je Teksas, zbog čega su mnogi domovi ostali bez struje i vode
Snežno nevreme pogodilo je Teksas, zbog čega su mnogi domovi ostali bez struje i vode - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Pratite nas
Moskva je bila spremna da pruži pomoć Teksasu, Oklahomi i Luizijani, koje je u februaru zahvatio hladni talas, ali su SAD to odbile, rekao je u intervjuu Sputnjiku generalni konzul SAD u Hjustonu Aleksandar Zaharov.

„Rukovodeći se humanitarnim razlozima, pitali smo vlasti najpogođenijih država – Teksasa, Oklahome i Luizijane – da li planiraju da se obraćaju za pomoć inostranim državama, naglasivši da u slučaju da ruska strana dobije zvanični zahtev, spremna je da ga operativno prouči“, rekao je diplomata.

Po njegovim rečima, Amerikanci su odgovorili da im „dodatni resursi nisu potrebni, ali da su veoma zainteresovani da prouče rusko iskustvo u izgradnji infrastrukture, adaptirane za niske temperature“.

Talas neobično hladnog i snežnog vremena zahvatio je deo SAD u februaru i odneo najmanje 58 života. Najteže je bio pogođen Teksas.

Predsednik SAD Džo Bajden poslao je pomoć Teksasu u obliku sredstava prve pomoći, uključujući hranu, vodu, 60 generatora i odeću. Predsednik je u nekoliko država objavio vanrednu situaciju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala