Ruska vakcina najbolji izbor: Nemac doputovao sa porodicom u Moskvu radi „Sputnjika Ve“

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaVakcinacija protiv korone u Moskvi
Vakcinacija protiv korone u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Pratite nas
Nemac Štefan Hajleman doputovao je sa porodicom u Moskvu kako bi se vakcinisao, jer je došao do zaključka da je ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) najbolja opcija od svih vakcina koje postoje u ovom momentu, piše nemački portal „Fokus“.

Iako je vlada Nemačke izjavila da će do kraja leta svi koji žele imati mogućnost da se vakcinišu, glava porodice Hajleman nije želeo da čeka toliko dugo, već je odlučio da se vakciniše u Rusiji. Sa suprugom i dvoje dece doputovao je u rusku prestonicu, piše „Fokus“.

„Naravno, o svemu sam dobro razmislio i proučio sam podatke o različitim vakcinama i mehanizmima njihovog delovanja. Dajem prednost vektorskim vakcinama, vakcine na bazi mRNA mi se nekako ne sviđaju. Zato sam doneo odluku u korist 'Sputnjika Ve' (Sputnik V)“, izjavio je Hajleman, istakavši da je upoznao nekoliko ljudi koji su se vakcinisali njome i osećali su se dobro.

Kako je istakao, odmah nakon vakcinacije osećao se malo malaksalo, dobio je temperaturu, ali je već narednog dana sve bilo u redu.

Hajleman je rekao da je život u Rusiji sada mnogo prijatniji nego u Nemačkoj.

„Sve prodavnice i restorani su otvoreni, mogli smo se slobodno kretati“, istakao je Nemac.

Nemački portal „Fokus“ konstatuje da u borbi protiv pandemije Rusija ide svojim putem - nema lokdauna, društveni život praktično ničim nije ograničen, a broj zaraženih se od početka godine smanjuje.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Vakcina je napravljena na proverenoj i dobro izučenoj platformi humanih adenovirusnih vektora, a njena efikasnost je iznad 90 odsto.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala