Rusija, Turska i Katar apeluju na SZO: Situacija u Siriji zabrinjavajuća

© AFP 2023 / AMER ALMOHIBANYUN u Siriji
UN u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Pratite nas
Moskva, Ankara i Doha pozivaju Svetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) da udeli primarnu pažnju pitanju vakcinacije u Siriji, navodi se u zajedničkom saopštenju ministara spoljnih poslova Rusije, Turske i Katara nakon sastanka u Dohi.
„Ministri su veoma zabrinuti zbog situacije u Siriji i posledica pandemije virusa korona, koja predstavlja ozbiljan izazov za zdravstveni sistem u Siriji i za socijalno-ekonomsku i humanitarnu situaciju u zemlji u celini. S tim u vezi, pozivaju UN i njene agencije, Svetsku zdravstvenu organizaciju da primarnu pažnju posvete pitanju vakcinacije u Siriji, između ostalog i u okviru inicijative Kovaks“, navodi se u dokumentu.

Ministri su se složili da je neophodno pružiti humanitarnu pomoć svim Sirijcima bez ikakve diskriminacije, politizacije i preduslova, i pozvali su UN i njene humanitarne agencije da se aktiviraju u tom pravcu,

Moskva, Ankara i Doha takođe su potvrdile spremnost da podrže napore specijalnog izaslanika generalnog sekretara UN za Siriju Gejra Pedersena.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala