Novi član porodice „Aurus“ : Predstavljen prototip električnog motocikla /video/

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaAurus
Aurus - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Pratite nas
Naučno-istraživački institut „Nami“ predstavio je prvi prototip električnog motocikla iz porodice „Aurus“, saopšteno je na stranici Ministarstva industrije i trgovine Rusije na Instagramu.

Ističe se da su specijalne verzije motocikala teške klase pogodne za izvršavanje čitavog niza zadataka jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva za vanredne situacije.

Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Minpromtorg Rossii (@minpromtorg)

„Elektroenergetski sistem motocikla maksimalne snage 140 kilovata osiguraće potrebne dinamičke karakteristike u kombinaciji sa skladnim radom, bešumnošću i neophodnom rezervom snage. Dinamika ubrzanja motocikla od nula do 100 kilometara iznosi 3,7 sekundi“, navodi se u saopštenju.

Projekat „Kortež“ koji je kasnije preimenovan u „Aurus“ realizuje se prema nalogu ruskog predsednika Vladimira Putina od 2012. godine.

Projekat obuhvata luksuzne automobile za najviše državnike i u njega spadaju limuzina, sedan, miniven i terenac na jedinstvenoj modularnoj platformi. Projektom rukovodi Državni istraživački institut za automobile, uz partnerstvo sa grupom „Solers“ i stranim partnerima. Rusija je u taj projekat uložila 12,4 milijarde rubalja (189 miliona dolara).

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala