Krim: Kulebina tri stuba za povratak poluostrva čeka fijasko

© Sputnik / Mihail Mokrušin / Uđi u bazu fotografijaPogled na Bahčisaraj
Pogled na Bahčisaraj - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Pratite nas
Kopredsedavajući Skupštine slovenskih naroda krimskog regiona Roman Čegrinjec izjavio je da plan Kijeva za povratak kontrole nad poluostrvom, koji se sastoji od „tri stuba“, čeka fijasko, a poslanik krimskog parlamenta Aleksej Černjak nazvao je izjavu šefa ukrajinske diplomatije besmislicom.

Čegrinjec je za Sputnjik rekao da Kijev samo želi da privuče pažnju, ali će „rezultat biti očekivan – još jedan fijasko i dalje uništavanje ukrajinske državnosti sopstvenom nesposobnom vlašću“.

Prema njegovim rečima, Krim je bio, jeste i biće uvek ruski.

„To je aksiom koji shvataju i u Kijevu i u Vašingtonu“, naglasio je on.  

Kako je primetio poslanik krimskog parlamenta Aleksej Černjak, Kulebina izjava je „besmislica, koju ne želim ni da komentarišem“.

„Kakva konsolidacija? Koga? Građana Ukrajine, gde se svakodnevno krše prava sopstvenih građana, protiv onih koji ne govore onako kako ukrajinsko rukovodstvo želi! U Kijevu se sada sve čini da se skrene pažnja sa ogromnih problema koji se dešavaju u Ukrajini. Stoga se svakog dana (predsednik Ukrajine Vladimir) Zelenski i njegovo okruženje prisećaju Krima i pokušavaju da pokažu svoj rad, prebacujući svu odgovornost na svoje zapadne gospodare“, istakao je poslanik.

Ranije je ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba nazvao „tri stuba“ politike zahvaljujući kojima se Kijev nada da će vratiti Krim: to je strategija „deokupacije“ i reintegracije koju je usvojio Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu, konsolidacija, odnosno udruživanje napora svih partnera, i sinergija – „obnavljanje međunarodnog prava“ i punog ukrajinskog suvereniteta nad poluostrvom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala