Bobi bez minuta, sjajni Dončić tripl-dablom srušio Sparse /video/

© AP Photo / David ZalubowskiBoban Marjanović i Luka Dončić
Boban Marjanović i Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2021
Pratite nas
Košarkaši Dalas Meveriksa pobedili su San Antonio Sparse 115:104 u prvoj utakmici drugog dela NBA sezone.

Slovenački košarkaš Luka Dončić odigrao je sjajan meč na startu nastavka takmičarske godine i najavio je da će Dalas biti bolji u odnosu na start sezone.

Za razliku od njega Boban Marjanović nije video parket na ovoj utakmici, te će sledeću priliku imati u noći između četvrtka i petka protiv Oklahome.

Meveriksi igrali su promenljivo zbog velikog problema sa povredama, ali sada su kompletni i uspeli su da pobede direktnog konkurenta za plasman u plej-of.

Briljirao je Dončić ostvarivši tripl-dabl učinak za 39 minuta na terenu – 22 poena, 12 skokova i 12 asistencija.

Luka je imao podršku Letonca Kristapsa Porzingisa koji je utakmicu završio sa 28 poena i 14 skokova. Dvocifreni još bili su Ričardson sa 12, Kleber sa 11 i Koli-Stajn sa 10 poena.

Na drugoj strani sjajan meč odigrao je Demar Derozan sa 30 poena, 11 asistencija i četiri ukradene lopte. U redovima Sparsa na ovoj utakmici nije bilo Lamarkusa Oldridža i prema rečima Grega Popovića, on više neće biti sa njima.

Iskusni visoki košarkaš biće otpušten od strane Sparsa i biće zanimljivo videti gde će nastaviti karijeru. Oldridž ima 35 godina, ove sezone beleži svega 14 poena u proseku, ali poznat je kao sjajan poenter i biće od pomoći svakoj plej-of ekipi.

Već se spominje da bi mogao da se vrati u Portland Trejlblejzerse za koje je igrao devet sezona prosečno beleživši 19,4 poena i 8,4 skokova.

U drugoj utakmici sinoćnjeg programa ekipa Memfis Grizlisa pobedila je Vašington Vizardse 127:112, a do trijumfa ih je predvodio sjajni Jonas Valančunas sa 28 poena i 20 skokova.

NBA, rezultati:

Grizlis – Vizards 127:112

Meveriks – Spars 115:104

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

Najbolji šuter svih vremena je učio od „La Bombe“

Lebron bez premca, Luka i Janis popularniji od Jokića

Novinar pokušao da uvuče Jokića u američku propagandu: „Šta osećam? Ništa posebno“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala